Dark data, sztuczna inteligencja oraz blockchain to kluczowe trendy rozwoju technologicznego dla biznesu w najbliższych latach. Technologia rozwija się w tempie...
Polacy przywiązują coraz większą uwagę do spożywanych potraw. Nie chcą jeść produktów z konserwantami i sztucznymi dodatkami, bo wiedzą, że zła dieta wpływa neg...
Młodzież z VI Liceum Ogólnokształcącego w Białymstoku oraz ich goście z gorącej Portugalii – rówieśnicy z Escola Secundária Alcaides de Fariaw w Barcelos...
Na temat tłuszczów spożywczych krąży coraz więcej mitów. Olej kokosowy uważany jest za najzdrowszy. Eksperci zauważają, że w rzeczywistości jest jednak od...
Wiele słyszy się o diecie rozdzielnej i nie łączeniu produktów z różnych grup piramidy zdrowego żywienia i aktywności fizycznej, ale czy takie działanie ma swo...
Ponad 300 roślin leczniczych - ich opisy, zastosowanie, receptury oraz zdjęcia - znalazły się w albumie wydanym przez Muzeum Rolnictwa im. ks. Krzysztofa Kluka ...
Niemal każdy produkt spożywczy oraz napój ma w swoim składzie aromaty spożywcze. W przetwórstwie przemysłowym stosuje się je z prostego powodu: wpływają na...
Zielony groszek to doskonałe warzywo, które pomoże nam szybko uzupełnić niedobory witamin i minerałów. Ma doskonały wpływ na nasze zdrowie i urodę. Jest bogaty...
Wraz z rozkwitem wiosny, rozpoczyna się wysoki sezon ślubny. Organizacja tego wyjątkowego dnia spędza sen z powiek prawie każdej Parze Młodej. Suknia, gar...