biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Cykoria – moda na zdrowie

26 kwietnia 2017
Cykoria – moda na zdrowie

Polacy przywiązują coraz większą uwagę do spożywanych potraw. Nie chcą jeść produktów z konserwantami i sztucznymi dodatkami, bo wiedzą, że zła dieta wpływa negatywnie na ich zdrowie.

- Jeszcze kilkanaście lat temu glutaminian sodu wprowadziliśmy do naszych produktów ze względu na oczekiwania rynku, ponieważ ten dodatek był wręcz wymaganym składnikiem większości produktów spożywczych. Potem, pod wpływem zmienionych oczekiwań konsumentów, wycofaliśmy go z powrotem, tworząc linie produktów naturalnych, pozbawionych sztucznych dodatków, bo takich właśnie produktów oczekiwał i w dalszym ciągu oczekuje współczesny konsument - powiedział Jerzy Kurowski, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Cykoria S.A.

- Potwierdza to także nasz blog kulinarny, na którym spory ruch generują właśnie najbardziej naturalne potrawy: zdrowe sałatki, pieczone warzywa czy owocowe koktajle -podkreślił Jerzy Kurowski.

- Tęsknota za produktami z dawnych lat spowodowała wzrost popularności naturalnych produktów także tych, sprzedawanych bezpośrednio od rolników, handlujących nieprzetworzoną żywnością na lokalnych targowiskach, co jest bardzo pozytywnym trendem - stwierdził dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Cykoria S.A.

Biuro prasowe Cykoria S.A.


POWIĄZANE

W obliczu dynamicznych zmian na rynku surowców roślinnych, sektor paszowy w Euro...

W sezonie 2024/25 Unia Europejska wyłania się jako kluczowy światowy importer śr...

Lato w polu nie zna odpoczynku. To czas intensywnej pracy, gdy każda godzina ma ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę