Polacy przywiązują coraz większą uwagę do spożywanych potraw. Nie chcą jeść produktów z konserwantami i sztucznymi dodatkami, bo wiedzą, że zła dieta wpływa negatywnie na ich zdrowie.
- Jeszcze kilkanaście lat temu glutaminian sodu wprowadziliśmy do naszych produktów ze względu na oczekiwania rynku, ponieważ ten dodatek był wręcz wymaganym składnikiem większości produktów spożywczych. Potem, pod wpływem zmienionych oczekiwań konsumentów, wycofaliśmy go z powrotem, tworząc linie produktów naturalnych, pozbawionych sztucznych dodatków, bo takich właśnie produktów oczekiwał i w dalszym ciągu oczekuje współczesny konsument - powiedział Jerzy Kurowski, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Cykoria S.A.
- Potwierdza to także nasz blog kulinarny, na którym spory ruch generują właśnie najbardziej naturalne potrawy: zdrowe sałatki, pieczone warzywa czy owocowe koktajle -podkreślił Jerzy Kurowski.
- Tęsknota za produktami z dawnych lat spowodowała wzrost popularności naturalnych produktów także tych, sprzedawanych bezpośrednio od rolników, handlujących nieprzetworzoną żywnością na lokalnych targowiskach, co jest bardzo pozytywnym trendem - stwierdził dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Cykoria S.A.
Biuro prasowe Cykoria S.A.