Serki topione to nie tylko produkt śniadaniowy, ale także doskonała baza do przygotowania różnego rodzaju sosów, które doskonale pasują do grillowanych potraw. Wystarczy położyć pod koniec pieczenia kostkę serka na porcji mięsa lub ryby i uzyskać w ten sposób rozpływający się w ustach dodatek lub też, zmieszać serek z dowolnym warzywem, tworząc w ten sposób zdrowy i smaczny dip.
Czy Polacy często korzystają z tego rozwiązania? – Świadomość rodaków wzrasta, podobnie jak ich kreatywność, co sprawia, że serki topione wchodzą powoli do grillowego menu – mówi Aneta Będkowska, Kierownik Działu Marketingu i Współpracy z Klientem Sertop Sp. z o.o.
– Za pośrednictwem social media oraz bloga kulinarnego uświadamiamy naszym klientom, że serki topione idealnie sprawdzają się w sytuacji, kiedy brakuje nam czasu i musimy przygotować błyskawiczny posiłek. Kostka serka topionego daje nieograniczone możliwości kulinarne, co można sprawdzić przygotowując dania według przepisów opublikowanych na naszym blogu www.serkiwkuchni.pl .
Wkrótce do naszego asortymentu dołączy kolejny produkt, tym razem przeznaczony specjalnie do zapiekania, ale o tym napiszemy wkrótce.
Biuro prasowe Sertop