Jak unikać alergii pokarmowych bazując na dokładnym czytaniu etykiet? Sprawdzone rady Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności staną się podręczną listą...
Dojrzałe jagody, skąpane w słońcu pomidory i chrupiąca papryka to tylko kilka z wielu pysznych smakołyków kojarzących nam się z wakacjami. Wraz z porami roku i ...
Polska jest czołowym producentem żyta na świecie. To zboże, które odgrywa istotną rolę w naszym odżywianiu. Jest bogate w błonnik, witaminy, składniki mineralne...
Impreza integracyjna to jeden z najpopularniejszych benefitów pracowniczych. Czy jednak zyskuje na niej tylko załoga, a dla pracodawców oznacza jedynie koszty? ...
Kampanie wyborcze do tej pory kojarzyły się głównie ze spotami telewizyjnymi albo billboardami i rozklejanymi plakatami z wizerunkami polityków. Jednak w ostatn...
Z Kanwilu na stół. Dziczyzna bez antybiotyków. Dietetycy polecają. Jelenina najzdrowszy gatunek mięsa. Jedzcie dziko. Jeleniowate górują W Bieszczadach na wys...
“Żyj leepiej, kupuj mądrzeej!” - nowa strategia na 5. urodziny sklepu Bee.pl Sklep internetowy Bee.pl, należący do białostockiej spółki Glosel, wprowadza nową s...
Zielony Certyfikat jako dodatkowy atut dla producenta z branży spożywczej. Jak można go uzyskać i dlaczego warto? Polacy coraz chętniej i świadomiej kupują zdro...
Kluczowe jest pytanie o zdolność AI do posiadania świadomości i intencjonalności. Na razie nic na nią nie wskazuje. Turing wierzył, że do 2000 r. komputery będą...
W ministerstwie rolnictwa i rozwoju wsi odbyły się rozmowy ministra rolnictwa i rozwoju wsi Roberta Telusa z udziałem ministra infrastruktury Andrzeja Adamczyka...