Grupa spółek DANONE, do której należą takie marki jak Danone, Alpro czy Żywiec Zdrój, łączy siły z Akademią Leona Koźmińskiego i Kozminski Business Hub, by wspó...
Dietetycy zalecają włączenie margaryny do codziennego menu jako element profilaktyki zdrowotnej. Zastąpienie nią masła może znacząco obniżyć spożycie tłuszczów ...
28 września – Światowy Dzień Jabłka. Z tej okazji Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, zajmujący się m. in. promocja polskiej żywności, organizuje akcję „samozbi...
Wraz z nadejściem jesieni rośnie zainteresowanie konsumentów alkoholami mocnymi. I choć, pod względem ogólnej wartości, rynek alkoholi mocnych rośnie, mierzy si...
Wybierając karmę dla naszego psa, chcemy zapewnić mu jak najlepsze źródło odżywiania. W ostatnich latach bezzbożowe karmy, takie jak karma dla psów z jagnięciną...
Kupowanie żywności ekologicznej deklaruje aż 81,9 proc. respondentów. Mimo to, tylko 13,4 proc. z nich zawsze sprawdza, czy jest ona certyfikowana, tj. oznacz...
Fragment opinii Jacka Zarzeckiego: „Wprowadźmy europejski podatek na mięso” – 4 powody, dla których nie warto dać się zwieść tej uproszczonej narracji! Na począ...
Trądzik to problem, z którym zmaga się wiele osób, niezależnie od wieku. Schorzenie kojarzone z okresem dojrzewania, lecz może dotknąć także dorosłych. W artyku...
Firma Preply chciała dowiedzieć się, jakie rodzaje kuchni są najpopularniejsze w USA i gdzie można ich spróbować. W tym celu przeanalizowano aż 785 restauracji...
Jak wynika z badania przeprowadzonego przez instytut badawczy IQS na zlecenie MAX Premium Burgers[1], Polacy coraz częściej planują całkowicie wyeliminować mięs...