Tyski producent serków topionych opracował kolejne przepisy kulinarne z pomysłami na dania z serkiem topionym w roli głównej.
Która pora roku jest najważniejsza dla winiarzy? Czy różni się to między poszczególnymi regionami, krajami lub kontynentami? I jak wygląda rok w winiarni na...
Najnowsze zalecenia zdrowego żywienia* ilustruje talerz pełen różnorodnych produktów. Jego połowę mają stanowić warzywa i owoce. Co jednak zrobić, gdy nasz ma...
Pumpkin pie, czyli dyniowy placek na kruchym spodzie, to tradycyjny wypiek amerykański, bez którego trudno wyobrazić sobie w USA Halloween czy Święto...
Jesień w pełni a więc czas na odrobinę domowego szaleństwa. Dzieciaki mleczaki, główni bohaterowie projektu sfinansowanego z Funduszu Promocji Mleka polecają...
Trend eko cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. Jak wynika z raportu „Rosnące znaczenie zdrowia a nawyki żywieniowe Polaków. SuperMenu 2021” według...
Z danych Głównego Urzędu Statystycznego wynika, że przeciętny Polak zjada blisko 40 kg chleba rocznie. Nie wyobrażamy sobie bez niego śniadania, często jemy go ...
Jesienią warto zadbać o dobrą formę fizyczną, która ma również wpływ na naszą odporność. Przy większej aktywności fizycznej ważne jest zapewnienie w diecie...
Wina naturalne, biodynamiczne i organiczne to coraz bardziej znacząca grupa na rynku alkoholi. Co dokładnie oznaczają te określenia i czy przekładają się na...