Ostatnimi laty świąteczny asortyment pojawia się w sklepach już w pierwszych dniach listopada. Trend ten widoczny jest także w branży spożywczej i inicjowany...
Czy wiecie czym nazywamy kisiel mleczny? Kiślem mlecznym nazywamy budyń. Czy wiecie jak zrobić domowy kisiel mleczny? Dzieciaki mleczaki, główni...
Chaczapuri to zapiekany placek z serami. To pyszne danie adżarskie idealne na przekąskę lub samodzielny posiłek.
“Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia” - napisał kiedyś George Bernard Shaw. I trudno się z nim nie zgodzić. Bez jedzenia człowiek dosłownie ...
Na bożonarodzeniowym stole nie powinno zabraknąć tradycyjnych dań, których przepisy niosą lata historii i wspólnych wspomnień. Świeżo upieczone pierniki...
Firma Kramp - największy europejski dostawca części zamiennych i akcesoriów dla rolnictwa, świętuje 70 lat obecności na rynku, wydając książkę, zawierającą...
Wraz z powrotem do szkół i na uczelnie wrócił dobrze znany dylemat – co przygotować na drugie śniadanie, żeby nie była to codziennie nudna kanapka? Wystarczy...
Czesi nie potrzebowali piwnej rewolucji, żeby pić dobre piwa, mimo to z coraz większym uznaniem przyjmują owoce piwnej rewolucji w Polsce.
Był znany już w starożytnej Grecji, ma swoje święto, może być pieczony lub przygotowany na zimno – sernik, bo o nim mowa, gości na wielu polskich stołach. Bez ...
Jeszcze 10 lat temu prawie nikt o nim nie słyszał, a teraz ponad pół miliona Polaków deklaruje, że najbardziej lubi piwo w stylu IPA – znacznie bogatsze w smaki...