Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Sertop - Przedświąteczne przygotowania

Ostatnimi laty świąteczny asortyment pojawia się w sklepach już w pierwszych dniach listopada. Trend ten widoczny jest także w branży spożywczej i inicjowany...

25 listopada 2021

Czym nazywamy kisiel mleczny?

Czy wiecie czym nazywamy kisiel mleczny? Kiślem mlecznym nazywamy budyń. Czy wiecie jak zrobić  domowy  kisiel  mleczny?  Dzieciaki  mleczaki,  główni...

22 listopada 2021

Sertop - Chaczapuri Adżarskie z serkiem topionym

Chaczapuri to zapiekany placek z serami. To pyszne danie adżarskie idealne na przekąskę lub samodzielny posiłek.

19 listopada 2021

5 niezawodnych sposobów na sukces w gastronomii, czyli jak stworzyć popularną restaurację na rynku

“Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia” - napisał kiedyś George Bernard Shaw. I trudno się z nim nie zgodzić. Bez jedzenia człowiek dosłownie ...

18 listopada 2021

Magia świątecznych wypieków!

Na bożonarodzeniowym stole nie powinno zabraknąć tradycyjnych dań, których przepisy niosą lata historii i wspólnych wspomnień. Świeżo upieczone pierniki...

17 listopada 2021

Trzy znakomite przepisy od polskich rolników

Firma Kramp - największy europejski dostawca części zamiennych i akcesoriów dla rolnictwa, świętuje 70 lat obecności na rynku, wydając książkę, zawierającą...

17 listopada 2021

Co do śniadaniówki zamiast kanapki? Przepis na pancakes z owocami

Wraz z powrotem do szkół i na uczelnie wrócił dobrze znany dylemat – co przygotować na drugie śniadanie, żeby nie była to codziennie nudna kanapka? Wystarczy...

12 listopada 2021

PINTA smakuje Czechom

Czesi nie potrzebowali piwnej rewolucji, żeby pić dobre piwa, mimo to z coraz większym uznaniem przyjmują owoce piwnej rewolucji w Polsce.

9 listopada 2021

Sernik – na zimno, pieczony, a może spalony? Poznaj najlepsze przepisy

Był znany już w starożytnej Grecji, ma swoje święto, może być pieczony lub przygotowany na zimno – sernik, bo o nim mowa, gości na wielu polskich stołach. Bez ...

5 listopada 2021

IPA weszło do piwnej codzienności

Jeszcze 10 lat temu prawie nikt o nim nie słyszał, a teraz ponad pół miliona Polaków deklaruje, że najbardziej lubi piwo w stylu IPA – znacznie bogatsze w smaki...

2 listopada 2021
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę