Naturalna żywność może przedłużyć życie. Zawarte w niej substancje odżywcze są w stanie zwiększyć antyoksydacyjny potencjał komórek i poprawić ich zdolność do ...
W letnie dni można szybko ugasić pragnienie i zaspokoić głód jednocześnie - do tego zdrowo, smacznie i niedrogo. Wszystko to za pomocą maślanki, czyli mlecznego napoju.
W Polsce przetwarza się ponad 90 proc. zbiorów ogórka. A do przetworów najlepiej nadają się ogórki polowe z drugiej połowy sezonu. O fascynującej roślinie, jaką...
Zapraszamy na „Piknik z Klimatem” już 28 sierpnia (niedziela) w godz. 11.30-16.30 na Plac Zamkowy w Warszawie. Tym razem edukować się będziemy pod hasłem: „Kult...
14. ognisko afrykańskiego pomoru świń (ASF) w Polsce stwierdzono u świni w gospodarstwie w gminie Leśna Podlaska (Lubelskie). Służby weterynaryjne apelują do ro...
Według najnowszego raportu AIJN1 (Europejskiego Stowarzyszenia Soków Owocowych) spożycie soków w Polsce rośnie i nasz kraj jest kluczowym graczem na rynku sok...
Działający jak afrodyzjak wirus sprawia, że rośliny stają się wyjątkowo atrakcyjne dla trzmieli - informuje pismo "PLOS Pathogens".
Pięknie wyrzeźbiona sylwetka, płaski brzuch i zarysowane mięśnie – tak wyglądają osoby ćwiczące na siłowni. Kojarzą nam się z siłą i determinacją, ale ich ciało to nie tylko efekt ćwiczeń. Muszą stosować także odpowiednią dietę.
Opóźnienie w karmieniu piersią zwiększa ryzyko śmierci noworodków nawet o 80%.
Skarp to największa płastuga bałtycka. W wielu wodach Europy stada dziko żyjących skarpi są przełowione. Grozi to także bałtyckim zasobom tego gatunku. Dlatego ...