Zarząd Zakładów Mięsnych DUDA S.A. z siedzibą w Warszawie powziął informację, iż w dniu 3 grudnia 2004 r., na rachunek bankowy Spółki wpłynęły środki finansowe w kwocie: 244.527,36 zł,
Długookresowe prognozy dotyczące rynków rolnych pokazują, że w najbliższych latach zapotrzebowanie na wieprzowinę będzie rosło. Produkcja zwiększy się przez pięć kolejnych lat, o ponad 20 mln
Węgierscy farmerzy oskarżają rząd o niedotrzymywanie umów podpisanych z rolniczymi związkami. Chodzi o specjalne dopłaty, które pozwalały im na dostosowanie się do unijnych wymogów w hodowli
Każdy Japończyk kupujący wołowinę może sprawdzić przez komórkę, jakie jest pochodzenie mięsa. Umożliwia to specjalny system kodowania towaru. W 30 tysiącach hurtowni można kupić wołowinę na
W ostatnich tygodniach podrożała o 10,5%, podczas gdy np. śledzie o 5%, a wódka o 1,4% - chodzi o słoninę, która bije na Białorusi rekordy wzrostu cen wśród produktów spożywczych. Kilogram
Jurorzy konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" spróbowali 187 wędlin z 43 zakładów mięsnych, które stanęły do rywalizacji. Wśród nich znalazły się nawet dwie kiełbasy
Blisko 40 polskich zakładów mięsnych, które spełniły wszystkie wymogi Unii Europejskiej, wciąż nie może eksportować swoich towarów. Wszystkie są na liście firm, które poprosiły o tzw. okres
Laureatami XXII Konkursu Wędlin - Jesień 2004 zostały Zakłady Mięsne Viola Marian Meyer w Lnianie (Kujawsko- Pomorskie) i Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania SA w Pszczynie
Na efekty coraz mocniejszej złotówki, nie trzeba było długo czekać. I choć coraz więcej firm mięsnych ma prawo sprzedaży na rynki Unii Europejskiej, na niewiele się on zda, bo eksport
Okres przejściowy w dostosowaniu do unijnych norm stał się pułapką dla wielu polskich przetwórni. Blisko 40 zakładów mięsnych, które spełniły wszystkie wymogi Unii Europejskiej wciąż nie może