Rosja planuje zwiększyć kwoty importu mięsa w 2005 roku - poinformował portal Produkt.ru powołując się na wypowiedź dyrektora departamentu regulacji państwowych w obrocie zewnętrznym
Zarząd Zakładów Mięsnych DUDA S.A. z siedzibą w Warszawie informuje,iż z dniem 22 grudnia 2004 r. Spółka przystąpiła do Elektronicznego Systemu Przekazywania Informacji(ESPI).Emitent będzie
Zaplanowane na 27 stycznia NWZA Zakładów Mięsnych Duda zdecyduje o zmianie nazwy na Polski Koncern Mięsny Duda, a także o splicie akcji w stosunku 1 do 10 - poinformowała spółka w czwartkowym
Dla polskich zakładów mięsnych 2004 rok był korzystny - uważają eksperci z Fundacji Pomocy dla Rolnictwa (FAPA). Ich zdaniem, największe korzyści finansowe w tym roku odniosły zakłady
Kiełbasa typu mortadela o długości 4,2 m i wadze 400 kilogramów jest kolejną kandydatką do Księgi Guinnessa, wyprodukowaną przez jednego z największych producentów wędlin w Bułgarii. Kiełbasę
Ukraina rozłożyła cały rynek mięsa w Polsce - mówią maklerzy giełd towarowych. Chłodnie usytuowane wzdłuż naszej wschodniej granicy pękają w szwach, a ceny spadają. Jeszcze niespełna miesiąc
Rusza kampania przeciwko przemysłowemu tuczowi świń pod hasłem "Kwik rozpaczy". Jej organizatorzy mogą liczyć na poparcie ze strony rolników, którzy wprawdzie z zupełnie innych powodów, ale
Prezes spółki Poldanor, zajmującej się produkcją mięsa i jego przetworów, Tom Axelgaard oświadczył podczas czwartkowej konferencji prasowej w Warszawie, że jego firma padła ofiarą frustracji
Na rynku żywca wieprzowego wyjątkowy spokój. Większość zakładów zgromadziła już niezbędne ilości surowca do świątecznych wyrobów. Teraz dokupują niewiele, bo zapasy - jak mówią nie są mile
Ile może ważyć kilogram mięsa? Standardowo 1,15 kg, ale dobrze naszprycowany solanką nawet 1,35 kg. Na tyle zezwalają normy, teraz już unijne. Kto się na nie specjalnie nie ogląda, potrafi tak