Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Rosja kupi więcej polskiego mięsa?

Rosja planuje zwiększyć kwoty importu mięsa w 2005 roku - poinformował portal Produkt.ru powołując się na wypowiedź dyrektora departamentu regulacji państwowych w obrocie zewnętrznym

3 stycznia 2005

Przystąpienie do Systemu ESPI

Zarząd Zakładów Mięsnych DUDA S.A. z siedzibą w Warszawie informuje,iż z dniem 22 grudnia 2004 r. Spółka przystąpiła do Elektronicznego Systemu Przekazywania Informacji(ESPI).Emitent będzie

27 grudnia 2004

ZM Duda zmienią swoją nazwę

Zaplanowane na 27 stycznia NWZA Zakładów Mięsnych Duda zdecyduje o zmianie nazwy na Polski Koncern Mięsny Duda, a także o splicie akcji w stosunku 1 do 10 - poinformowała spółka w czwartkowym

27 grudnia 2004

2004 rok korzystny dla polskich zakładów mięsnych

Dla polskich zakładów mięsnych 2004 rok był korzystny - uważają eksperci z Fundacji Pomocy dla Rolnictwa (FAPA). Ich zdaniem, największe korzyści finansowe w tym roku odniosły zakłady

22 grudnia 2004

Czterometrową kiełbasę wyprodukowano w Bułgarii

Kiełbasa typu mortadela o długości 4,2 m i wadze 400 kilogramów jest kolejną kandydatką do Księgi Guinnessa, wyprodukowaną przez jednego z największych producentów wędlin w Bułgarii. Kiełbasę

22 grudnia 2004

Mizerny handel mięsem

Ukraina rozłożyła cały rynek mięsa w Polsce - mówią maklerzy giełd towarowych. Chłodnie usytuowane wzdłuż naszej wschodniej granicy pękają w szwach, a ceny spadają. Jeszcze niespełna miesiąc

21 grudnia 2004

Ruszyła akcja "Kwik rozpaczy"

Rusza kampania przeciwko przemysłowemu tuczowi świń pod hasłem "Kwik rozpaczy". Jej organizatorzy mogą liczyć na poparcie ze strony rolników, którzy wprawdzie z zupełnie innych powodów, ale

20 grudnia 2004

Poldanor ofiarą duńskich związków zawodowych

Prezes spółki Poldanor, zajmującej się produkcją mięsa i jego przetworów, Tom Axelgaard oświadczył podczas czwartkowej konferencji prasowej w Warszawie, że jego firma padła ofiarą frustracji

17 grudnia 2004

Przedświąteczny spokój w skupach tuczników

Na rynku żywca wieprzowego wyjątkowy spokój. Większość zakładów zgromadziła już niezbędne ilości surowca do świątecznych wyrobów. Teraz dokupują niewiele, bo zapasy - jak mówią nie są mile

17 grudnia 2004

Ile mięsa w mięsie?

Ile może ważyć kilogram mięsa? Standardowo 1,15 kg, ale dobrze naszprycowany solanką nawet 1,35 kg. Na tyle zezwalają normy, teraz już unijne. Kto się na nie specjalnie nie ogląda, potrafi tak

16 grudnia 2004
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę