Jurorzy konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" spróbowali 187 wędlin z 43 zakładów mięsnych, które stanęły do rywalizacji. Wśród nich znalazły się nawet dwie kiełbasy podsuszane z mięsa strusiego. W ostatni piątek nagrodzono najlepszych wytwórców.
W tym grodnie znalazły się Zakłady Mięsne VIOLA, które wystawiły do konkursu 24 produkty (m.in. wędzonkę chłopską i kiełbasę piwną czy łopatkę szlachcia) i zdobyły dyplom oraz puchar ministra rolnictwa. Za pięć produktów uhonorowane zostały Zakłady Mięsne "Byd-Meat" w Bydgoszczy (chwaliły się kiełbasą bydgoską surową i krakowską suchą), a za cztery wędliny - Zakłady Mięsne "Skiba" które poczęstowały jurorów m.in. kiełbasą leśną i pieprzową.