Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Niewielki wzrost cen wieprzowiny

Na rynku mięsnym mijający tydzień rozpoczął się od niewielkiego wzrostu cen wieprzowiny. Takie same notowania utrzymały się przez następne dni. W piątek półtusze kl. R były dostępne na giełdach nadal po 5,7 - 5,8 zł za kg. Zdaniem maklerów powodem ...

20 września 2005

Grozi paraliż

Wielkiej Brytanii grozi paraliż w handlu mięsem. Pracownicy głównego dostawcy mięsa do sieci handlowych zagrozili strajkiem, bo pracodawca opóźnia się z wypłatą pensji.

20 września 2005

Niewielki wzrost cen wieprzowiny

Na rynku mięsnym mijający tydzień rozpoczął się od niewielkiego wzrostu cen wieprzowiny. Takie same notowania utrzymały się przez następne dni. W piątek półtusze kl. R były dostępne na giełdach nadal po 5,7 - 5,8 zł za kg. Zdaniem maklerów powodem ...

19 września 2005

Koniec zakazu

Koniec dziewięcioletniego zakazu sprzedaży brytyjskiej wołowiny. Na razie tylko w rodzimych supermarketach będzie można kupić mięso od krów starszych niż 30 miesięcy.

19 września 2005

Gdzie są zapasy

W tej sprawie jest więcej pytań niż odpowiedzi. Komisja Europejska chce ukarać Polskę i 9 nowych krajów członkowskich 400 milionami euro kary za tzw. nadmierne zapasy żywności. Problem w tym, że nikt nie wie jak Bruksela znalazła nadmierne zapasy i ...

19 września 2005

Prywatyzacja Z.M. Dębica

Ministerstwo Skarbu Państwa poszukuje doradcy prywatyzacyjnego dla Zakładów Mięsnych Dębica - poinformował resort na stronach Urzędu Zamówień Publicznych.

16 września 2005

Łagodniejsze restrykcje na wołowinę

Brytyjskie Ministerstwo Rolnictwa zaakceptowało propozycję zniesienia zakazu sprzedaży w sklepach wołowiny ze zwierząt starszych niż trzyletnie. Został on wprowadzony po wykryciu wielu przypadków choroby szalonych krów w Wielkiej Brytanii.

16 września 2005

Niewielka zwyżka podaży tuczników

W pierwszych dniach września podaż tuczników nieco się zwiększyła. Tak jest co roku po żniwach. Jednocześnie obniżył się popyt, co doprowadziło do niewielkiego spadku cen. Jednak od wtorku na rynku mięsa zarysowała się zmiana tendencji.

14 września 2005

Niepewna przyszłość masarni

Wielu pracowników masarni i firmowych sklepów Czesława Hołubka od kilku dni ma wolne. Przymusowy wypoczynek jednak wcale ich nie cieszy. Tym bardziej, że na razie nie wiedzą, czy i kiedy wrócą do pracy.

14 września 2005

Wołowina rarytasem

W Japonii wołowina staje się prawdziwym rarytasem. Nie wszystkich stać na zakup tego mięsa, bo ceny osiągnęły rekordowy poziom ponad 700 jenów za kilogram.

14 września 2005
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę