Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Żywiec w dół

Trudno o firmę, która tego tygodnia nie rozpoczęłaby od obniżek cen skupu żywca wieprzowego. W większości zakładów przeceny sięgnęły 20 groszy.

18 października 2005

Ceny wieprzowiny w UE - raz w górę raz w dół

Przes ostatnie parę tygodni nie wykrystalizował się żaden stabilny trend cenowy w Europie. Po tym jak w Niemczesch w ciągu pięciu tygodni, trend cenowy zmieniał się aż 5-cio krotnie, na rynku panuje dość duża i uzasadniona niepewność. W tygodniu ...

14 października 2005

Kiepska sprzedaż wędlin i mięsa

Stosy apetycznie wyglądających szynek i różnego rodzaju kiełbas kuszą klientów. Po kilku dniach leżenia na sklepowej ladzie przestają kusić, bo wyglądają znacznie gorzej. Tylko obniżki mogą zmienić tę sytuację.

13 października 2005

Popyt na tanie mięsa

- W ostatnich dniach poszukiwane są tłuszcze i tanie mięsa, jak głowy, skórki czy podgardle, tzw. dwójka wieprzowa - mówi Ireneusz Grzeszczyk, makler z Łodzi. Wynika to ze wzrostu eksportu na wschód. W rezultacie ceny tych surowców powoli rosną.

12 października 2005

Sklonowane mięso?

Mleko i mięso od sklonowanych zwierząt? To nie film fantastyczny, ale niedaleka przyszłość. Amerykańskie władze szykują się do wydania zgody na masową produkcję i sprzedaż żywności pozyskiwanej od klonowanych zwierząt - informuje Washington Post.

11 października 2005

Zaczął się sezon na parówki

Najwięcej parówek sprzedaje się w czasie roku szkolnego. Indykpol, produkujący parówki z mięsa indyczego, sprzedał ich we wrześniu aż o 25 procent więcej niż w sierpniu. Tomasz Sandomierski, dyrektor ds. marketingu spółki, jest przekonany, że na taki ...

10 października 2005

Ceny mięsa spadają

Od początku października powoli tanieje wieprzowina, wołowina i drób. To rezultat mniejszego popytu na rynku krajowym i ograniczeń w eksporcie.

10 października 2005

Prognozy ARR na mięso

Wszystko co dobre szybko się kończy. Tak będzie także na rynku wieprzowiny. W najbliższych tygodniach rolnicy mogą spodziewać się spadku cen skupu. A wraz z nowym rokiem dla jednych na dobre, dla drugich na złe, rozpocznie się „świńska górka”.

10 października 2005

Parówka ze wszystkiego

Co jemy w popularnych i tanich wędlinach? Specjaliści odpowiadają: szpik, chrząstki, dużo tłuszczu i chemii oraz... śladowe ilości mięsa. Parówek, traktowanych powszechnie jako dietetyczna żywność, eksperci nie daliby swoim dzieciom.

10 października 2005

Parówka ze wszystkiego

Co jemy w popularnych i tanich wędlinach? Na prośbę "Gazety Poznańskiej" specjaliści odpowiadają: szpik, chrząstki, dużo tłuszczu i chemii oraz... śladowe ilości mięsa. Parówek, traktowanych powszechnie jako dietetyczna żywność, eksperci nie daliby ...

7 października 2005
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę