Powoli, ale jednak wciąż spadają ceny tuczników. O świńskiej górce można już dziś powiedzieć, że jest w Wielkopolsce. Inaczej jest na wschodzie. Na przykład Zakłady Mięsne w Białymstoku skarżą
Na skutek systematycznego spadku produkcji wołowiny, rynek mięsa czerwonego w coraz większym stopniu sprowadza się do mięsa wieprzowego. Z kolei coraz groźniejszym konkurentem mięsa czerwonego
Świecąca wołowina, kupiona w jednym z białostockich hipermarketów mogła być zepsuta. Mięso zostało przebadane w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Białymstoku. Badania te nie
Właśnie trwają przetargi na półtusze wieprzowe i ćwierci wołowe z zapasów Agencji Rynku Rolnego, ale cudów spodziewać się nie należy. Zakupy będą robili tylko ci, którzy nie dostali pozwolenia
W Kostrzyńsko-Słubickiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej wmurowano kamień węgielny pod budowę kolejnej fabryki. Cam Döner Fabrik będzie produkować mięso do kebabów dla barów w całych
Chełmski Sąd na wniosek prokuratury tymczasowo aresztował Grzegorza O. właściciela spółki "Sprint" we Włodawie. Prokuratura zarzuca mu popełnienie poważnych przestępstw gospodarczych, na
W numerze: Artykuły naukowe Wybrana problematyka teorii i praktyki wędzenia. Dodatki funkconalne w technologii produkcji wędzonek. Wędzarki i dymogeneratory - przegląd rozwiązań
W numerze: Artykuły sponsorowane Promar – Perfekcyjne wędzenie Vemag Dział Gospodarczy Informacje gospodarcze ze świata Notowania – wiadomości dla analityków Porady fachowe Szybka
Półtora tysiąca zakładów mięsnych w całym kraju chce skorzystać z prawa sprzedaży bezpośredniej. To jedyna szansa ratunku dla firm, które do pierwszego stycznia 2004 roku nie zdążą dostosować
Polskie tradycje wędliniarskie sięgają początków XX wieku. Już wówczas byliśmy znani i uznani w Europie, a także Ameryce. A jak jest dziś? Czy wejście Polski do Unii jest szansą, czy