Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Prywatyzacja białostockiego PMB 

Do ostatniej chwili nie było wiadomo ilu właścicieli będą miały prywatyzowane Zakłady Mięsne PMB w Białymstoku. 31 grudnia, a więc w ostatnim możliwym terminie, spółka pracowników i

6 stycznia 2003

Czy skup zdejmie nadwyżkę?

Za kilka dni w Wielkopolsce powinien rozpocząć się interwencyjny skup żywca wieprzowego prowadzony przez Agencję Rynku Rolnego. Przedstawiciele Agencji zapewniają, że tegoroczny skup powinien

3 stycznia 2003

Zastój w handlu mięsem

Już przed świętami przerzedziło się w chlewach i portfelach klientów, za to lodówki jeszcze pełne, dlatego popyt na mięso jest teraz tak mizerny – komentują masarze. Rolnicy, którzy

31 grudnia 2002

Skuteczniejsza kontrola czystości mięsa

Na Uniwersytecie Stanu Arkansas (USA) zespół specjalistów z różnych dziedzin opracowuje prototypowe urządzenie kontrolujące na poszczególnych etapach przetwórstwa zanieczyszczenie mięsa

23 grudnia 2002

A co będzie po integracji?

Rynek żywca wieprzowego w Unii Europejskiej jest rynkiem mało regulowanym. Unia dopłaca do eksportu i magazynowania półtusz. Dziś u nas jest podobnie, tyle że robimy to na mniejszą

19 grudnia 2002

A na rynku mięsnym...

... przetwórcom nareszcie przypominają się dawne czasy. Przerób idzie pełną parą, skup zwierząt wzrósł o połowę. Co z tego jeśli to dosłownie kilka dni. A ceny ani drgną. Chociaż zakłady

18 grudnia 2002

Ogólnopolski Informator Masarski nr 12(88) grudzień 2002

W numerze: Aktualności X Krajowy Konkurs Wędliniarski Novichem - "Firma z jakością 2002" Technolog Roku Dział Gospodarczy Informacje gospodarcze z kraju i ze świata Notowania - wiadomości dla

18 grudnia 2002

Rynek mięsny w pigułce

Na rynku ukazała się kolejna trzecia edycja Katalogu Przemysłu Mięsnego 2002/2003. Zbiera i systematyzuje ona dane na temat ponad 600 firm i przedsiębiorstw zajmujących się ubojem drobiu,

16 grudnia 2002

Branża mięsna za wejściem do UE

Przedstawiciele branży mięsnej zgłaszają chęć szybkiego przystąpienia do Unii Europejskiej. Branża mięsna szczególnie liczy na korzyści płynące z przy stąpienia do unijnych struktur. Nie ma

16 grudnia 2002

Popyt rośnie, ceny stoją w miejscu

Gdyby nasze świnie składały się tylko ze schabu, karkówki, łopatki i szynki pewnie szły by teraz jak woda – mówią przetwórcy. Ale niestety z każdej sztuki zostają nogi, głowa, podgardle

10 grudnia 2002
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę