Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Polskie zakłady posiadające uprawnienia do eksportu na rynki państw członkowskich Unii Europejskiej

(według poszczególnych kategorii towarów): 1. Mięsa drobiowego oraz przetworów z tego mięsa 01.04.2004 2. Jelit naturalnych 3. Mięsa końskiego, wołowego,

13 kwietnia 2004

Źródła skażeń mikrobiologicznych w zakładach produkcyjnych

Zakażenie produktów może nastąpić z wielu źródeł np.: Zakażenie krzyżowe produktów od nieprzetworzonych surowców poprzez pracowników za pomocą rak, ubrań i narzędzi Z miejsc wzrost

13 kwietnia 2004

Źródła skażeń żywności

Zakażenia mikrobiologiczne jak dotychczas są głównym problemem i w największym stopniu dotykają konsumentów. Przypadki zatruć pokarmowych i dane epidemiologiczne jednoznacznie wykazują, że

13 kwietnia 2004

Wprowadzenie

Pierwsze zastosowanie systemu HACCP w przemyśle spożywczym miało miejsce w roku 1960. Firma Pilsbury wprowadziła go do swojej fabryki. Podczas wdrażania współpracowała zarówno z Laboratorium

13 kwietnia 2004

Analiza celowości wprowadzania systemu

Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli 1.Wprowadzenie 2. Źródła zakażeń żywności 3. Źródła zakażeń mikrobiologicznych w zakładach produkcyjnych 4.

13 kwietnia 2004

Żywność jest rzeczą najważniejszą na świecie

Jedzenie jest warunkiem dobrego i wartościowego życia. Jeżeli nie masz wystarczającej ilości jedzenia - zdrowego jedzenia, energia do życia, którą posiadasz będzie ograniczona. Jeżeli nie

13 kwietnia 2004

Informacje ogólne

HACCP-Hazard Analysis and Critical Control Points Od dłuższego czasu wśród polskich producentów mięsa przewija się problem wdrożenia i stosowania w swoich zakładach procedur

13 kwietnia 2004

KE przyznała dodatkowe okresy przejściowe dla zakładów mięsnych

Jest już decyzja Komisji Europejskiej w sprawie przyznania dodatkowych okresów przejściowych dla zakładów mięsnych. Unijna Komisja przyznała od 6 do 12 miesięcy tym firmom, które do maja nie

13 kwietnia 2004

Lista polskich zakładów mięsnych i drobiarskich uprawnionych do exportu - woj. dolnośląskie

Stan na 31.07.2003 r. województwo: .......dolnośląskie............. (Nr ...02...), powiat: ........Legnica.......... (Nr ..09....) Lp. PełnaNazwa

13 kwietnia 2004

Zakłady, z których może być prowadzony eksport do Federacji Rosyjskiej

Lista zakładów, z których może być prowadzony eksportwołowiny bez kości do Federacji Rosyjskiej lp nazwa zakładu adres

9 kwietnia 2004
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę