Dyrektywa 71/118, 77/99 i 94/65 Stan na 30 października 2003 r. lp. nazwa zakładu nr miejscowość
Dyrektywa Rady 91/485/EECStan na dzień 30 października 2003 r. lp. nazwa zakładu nr miejscowość
Dyrektywa Rady 92/45 Stan na dzień 11 lipca 2003 r. lp. nazwa zakładu nr. miejscowość województwo
Nr. Nazwa MiejscowoϾ Uprawnienia Specjalizacja Ograniczenia
W ocenie amerykańskiego ministerstwa rolnictwa, Rosja w 2004 roku zakupi za granicą 650 tys. ton wołowiny, o 10 proc. więcej niż w ubiegłym roku. Tym samym stanie się drugim co do wielkości
Rolnicy, którzy liczyli na to, że przed świętami sprzedadzą tuczniki po znacznie wyższych cenach, są zawiedzeni. Już wczoraj żywiec zaczął tanieć, za to w sklepach ceny bez zmian. Sklep
- Jesteśmy w stu procentach przygotowani do wejścia Polski do Unii. Dla polskich firm mięsnych zaczyna się lepszy czas, my go będziemy się starali dobrze wykorzystać - tak Morten Jensen
Cena mięsa się wspina. Największy wzrost zanotowano w marcu, wówczas ceny skoczyły nawet o 15 proc. Klienci obawiają się, że przedświąteczny okres jeszcze cenę wywinduje. Lubuszanie denerwują
Co czwarty sprzedawca mięsa w Polsce niewłaściwie znakuje swoje wyroby lub w ogóle nie umieszcza informacji na etykietach – wykazały kontrole przeprowadzone przez Inspektoraty Jakości
Krajowe firmy mięsne dobrze i nowocześnie zarządzane, wypracowujące zyski, nie będą miały problemów z umocnieniem pozycji na unijnym rynku. Spółki te dużo wcześniej rozpoczęły starania o