Alsero z 15 do 80 proc. chce zwiększyć swoje zaangażowanie w Pozmeat zajmującym się przetwórstwem mięsa. Ma do tego dojść poprzez zawarcie układu z wierzycielami. W przypadku
Ostatnie miesiące na giełdzie to hossa dla spółek mięsnych. Ich notowania i wyniki - co wkrótce potwierdzą raporty za II kwartał - systematycznie szły w górę. Liderzy sektora to Ekodrob,
Prawie 5,8 miliona euro otrzymały z unijnych funduszy firmy z regionu łódzkiego, głównie zakłady przetwórstwa mięsnego i owocowo-warzywnego. Pieniądze trafiły do blisko 700 zakładów, a w
Ostatnie miesiące na giełdzie to hossa dla spółek mięsnych. Ich notowania i wyniki — co wkrótce potwierdzą raporty za II kwartał — systematycznie szły w górę. Liderzy sektora to
Awanturą i wyrzuceniem prezesa Krzysztofa Lewczuka skończyło się spotkanie zarządu z załogą koszalińskich Zakładów Mięsnych Agros. Pracownicy powołali komitet protestacyjny, na budynku
Istniały obawy, że duża liczba firm zajmujących się przetwórstwem mięsa i mleka nie sprosta unijnym wymaganiom i trzeba je będzie zamknąć. Tak się, na szczęście, nie stało. Minister rolnictwa
Wejście Polski do UE spowodowało ożywienie w eksporcie polskiego mięsa. Menedżerowie większych zakładów spodziewają się kilkunastoprocentowego wzrostu przychodów w tym roku. Specjaliści
Wiesław Różański, prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP, przewiduje dalszy wzrost cen mięsa. Według rozmówcy "Sygnałów Dnia" w Programie Pierwszym Polskiego Radia ceny rosną w
Od 1 maja br. Polska stała się pełnoprawnym członkiem Unii Europejskiej. Tymczasem jej wymagania spełnia obecnie zaledwie jedna trzecia krajowych zakładów przetwórstwa mięsnego, a niespełna
Właściciele małych zakładów mięsnych czują się często, co nieraz głośno artykułują, skazani na eliminację z mięsnego rynku... Prof. Stanisław Zięba, sekretarz związku "Polskie Mięso" -Zakładów