Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Alsero chce akcji Pozmeatu

Alsero z 15 do 80 proc. chce zwiększyć swoje zaangażowanie w Pozmeat zajmującym się przetwórstwem mięsa. Ma do tego dojść poprzez zawarcie układu z wierzycielami. W przypadku

2 lipca 2004

Czas hossy dla firm mięsnych

Ostatnie miesiące na giełdzie to hossa dla spółek mięsnych. Ich notowania i wyniki - co wkrótce potwierdzą raporty za II kwartał - systematycznie szły w górę. Liderzy sektora to Ekodrob,

2 lipca 2004

Wzięli w euro (a teraz ich jeszcze chwalą)

Prawie 5,8 miliona euro otrzymały z unijnych funduszy firmy z regionu łódzkiego, głównie zakłady przetwórstwa mięsnego i owocowo-warzywnego. Pieniądze trafiły do blisko 700 zakładów, a w

1 lipca 2004

Spółki mięsne to hit ostatnich miesięcy na GPW, wzrosty będą kontynuowane

Ostatnie miesiące na giełdzie to hossa dla spółek mięsnych. Ich notowania i wyniki — co wkrótce potwierdzą raporty za II kwartał — systematycznie szły w górę. Liderzy sektora to

1 lipca 2004

Burza w Agrosie

Awanturą i wyrzuceniem prezesa Krzysztofa Lewczuka skończyło się spotkanie zarządu z załogą koszalińskich Zakładów Mięsnych Agros. Pracownicy powołali komitet protestacyjny, na budynku

30 czerwca 2004

Ubyło niewiele zakładów przetwórczych

Istniały obawy, że duża liczba firm zajmujących się przetwórstwem mięsa i mleka nie sprosta unijnym wymaganiom i trzeba je będzie zamknąć. Tak się, na szczęście, nie stało. Minister rolnictwa

30 czerwca 2004

Konieczna konsolidacja firm mięsnych

Wejście Polski do UE spowodowało ożywienie w eksporcie polskiego mięsa. Menedżerowie większych zakładów spodziewają się kilkunastoprocentowego wzrostu przychodów w tym roku. Specjaliści

25 czerwca 2004

Wiesław Różański przewiduje dalszy wzrost cen mięsa

Wiesław Różański, prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP, przewiduje dalszy wzrost cen mięsa. Według rozmówcy "Sygnałów Dnia" w Programie Pierwszym Polskiego Radia ceny rosną w

24 czerwca 2004

Wszystko na ostatnią chwilę... VII Edycja Rankingu Zakładów Mięsnych

Od 1 maja br. Polska stała się pełnoprawnym członkiem Unii Europejskiej. Tymczasem jej wymagania spełnia obecnie zaledwie jedna trzecia krajowych zakładów przetwórstwa mięsnego, a niespełna

23 czerwca 2004

Nikt nie posłucha niezorganizowanych

Właściciele małych zakładów mięsnych czują się często, co nieraz głośno artykułują, skazani na eliminację z mięsnego rynku... Prof. Stanisław Zięba, sekretarz związku "Polskie Mięso" -Zakładów

23 czerwca 2004
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę