Jeszcze przed końcem lipca do polskich zakładów mięsnych wkroczą inspektorzy weterynaryjni z Rosji. Wszystko dlatego, że Rosjanie nie honorują unijnych certyfikatów eksportowych wystawionych
Wydawnictwo: Masterpress Rok wydania: 2004 ISSN: 1234-7450 Szanowni Państwo, W bieżącym wydaniu Poradnika nastawiliśmy się przede wszystkim na maksymalnie obszerną realizację
To był pierwszy taki ranking, choć już po raz siódmy wyłoniliśmy „najlepsze firmy branży mięsnej”. Pierwszy – bo po raz pierwszy rozstrzygnięty już w Unii Europejskiej. A
Zakłady Mięsne Końskowola nie zmodernizują ani nie przejmą innych firm z branży spożywczej, lecz wybudują nowy zakład. Jeszcze w br. powstanie zintegrowany system uboju, rozbioru i przetwórnia
W latach 1996-2004 wartość inwestycji w branży mięsnej w Polsce przekroczyła ogółem 1,5 mld dolarów. Ich nasilenie nastąpiło w ciągu ostatnich trzech lat i spowodowane było koniecznością
Zakłady Mięsne Duda po przejęciu dwóch stołecznych spółek z branży proklamowały powstanie Polskiego Koncernu Mięsnego. Warszawiacy poznają jego smak jako pierwsi. O wpół do piątej nad ranem
Zakłady Mięsne Duda SA z Grąbkowa podpisały wczoraj umowy mające na celu przejęcie Centrum Mięsnego Makton i Centrum Mięsnego Eurosmak, należących do Moniki i Andrzeja Makowskich.
61 rolników z powiatu chrzanowskiego ma problemy z prokuraturą, bo bez zezwolenia weterynarza prowadzili ubój zwierząt. Nic nie pomogą tłumaczenia, że mięso miało pójść na własny użytek. Nawet
Od poniedziałku zakłady mięsne obniżają ceny skupu świń. To pierwsza poważna obniżka cen żywności po naszym wejściu do Unii. Powód: w Polsce pojawiła się tańsza wieprzowina z importu.
- Poddanie się przez zakłady chcące sprzedawać żywność do Rosji kontroli tamtejszych kontrolerów jest dobrowolne, ale leży w interesie tych zakładów - powiedział w czwartek w Sejmie minister