Nie tylko polska żywność cieszy się coraz większym zainteresowaniem ze strony zagranicznych kontrahentów. Nie mniejszym zainteresowaniem cieszą się firmy, które tą żywność produkują. Wszystko
W drugim kwartale Grupa Sokołów osiągnęła 15-proc. wzrost zysku netto (do 8,6 mln zł) i niemal 37 proc. wpływów ze sprzedaży. Po 6 miesiącach br. grupa Sokołów ma 23,5 mln zł zysku netto wobec
Wieprzowina z nieusuniętymi ścięgnami, karkówka z krwią, żywiecka bez leżakowania - takie mięso trafia do naszych sklepów. Aż 12,5 procent przebadanego mięsa ma zaniżoną jakość. - To sporo -
Lubuskie zakłady przetwórstwa mięsa na zakup sprzętu i remonty wzięły z Unii już ponad 33 mln zł. Niektórzy z właścicieli czują, że przeinwestowali, ale nie przestają myśleć o kolejnych
O sporym sukcesie mogą mówić polskie zakłady mięsne oraz inspekcja weterynaryjna. Zakończona właśnie kontrola naszych firm mięsnych przez inspektorów ze Stanów Zjednoczonych pokazała, że
Danish Crown, szwedzkiego potentata mięsnego, i HK Ruokatalo, największego w Finlandii przetwórcę mięsa, czekają najprawdopodobniej dwa wezwania do sprzedaży akcji Sokołowa, jeśli wspólnie
W krajach UE do roku 2010, produkcja i konsumpcja wołowiny i wieprzowiny wzrośnie o 10 proc., a baraniny o 1,3 proc. - szacuje w najnowszym numerze Biuletynu Informacyjnego Agencja Rynku
Protest lekarzy weterynarii nie sparaliżował pracy w zakładach mięsnych. Mięso we wszystkich zakładach jest badane na bieżąco. Trudności wynikające z protestu weterynarzy były jedynie w kilku
Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica" rozczarowały inwestorów. W drugim kwartale spółka osiągnęła znacznie gorsze wyniki, niż w tym samym okresie roku ubiegłego. W ogóle cały ubiegły rok "Kruszwica"
Szykują się kolejne zmiany na rynku przetwórstwa mięsa. Właściciel Morlin poinformował, że sprzeda firmę amerykańskiemu koncernowi Smithfield Foods. Hiszpański Campofrio Alimentacion