Dla gospodarstw słabszych finansowo przejście na ekologiczne metody wytwarzania żywności daje szansę na produkcję bardziej opłacalną, która będzie miała zbyt zarówno w kraju, jak i za granicą.
Połączyć zysk i pożytek - okazuje się, że nie jest to takie trudne. W Leżajsku kilka tysięcy ton osadów pościekowych zamiast trafiać na wysypisko śmieci lub do spalarni, przerabiane jest na
Rolnicy z Zamojszczyzny mają jeszcze dwa tygodnie na pobranie zaświadczeń. O cały miesiąc został przedłużony termin wydawania zaświadczeń uprawniających do pobrania bonów paliwowych. Rolnicy
Zgodnie z unijnymi przepisami za trzy lata elektrownie będą musiały trzykrotnie zwiększyć wytwarzanie energii ze źródeł odnawialnych. Opolscy rolnicy zawierają już wieloletnie kontrakty z
Dystrybutory, z których oferowane będą biopaliwa, muszą zostać oznakowane literami w kolorze białym na niebieskim tle. Będzie to napis "BIODIESEL" albo "BIO". Przy tych drugich widnieć będzie
Firmy produkujące zdrową, ekologiczną żywność będą z dniem akcesji naszego kraju do Unii Europejskiej musiały zwracać szczególną uwagę na rzeczywistą jakość tak oznaczanej żywności. Od 2
Rosja zamieniła się w gigantyczne laboratorium, w którym eksperymentuje się działanie żywności transgenicznej na nieświadomych mieszkańcach - alarmuje Greenpeace. Według nich, aż 40% żywności
Mieszkańcy popularnej wśród turystów warmińskiej gminy Kętrzyn już niedługo mogą się przekonać, że nadmierne oszczędzanie może mieć zgubne skutki. Zamiast z wakacjami, ten rejon może już
Grupa senatorów proponuje, aby do 2013 roku biopaliwa były produkowane wyłącznie z polskiego rzepaku. Projekt nowelizacji ustawy z takim wnioskiem przyjęła w piątek senacka komisja
Firmy produkujące zdrową, ekologiczną żywność będą z dniem akcesji naszego kraju do Unii Europejskiej musiały zwracać szczególną uwagę na rzeczywistą jakość tak oznaczanej żywności. Od 2