W większości krajów Europy Zachodniej rolnictwo ekologiczne zaczęło się intensywnie rozwijać pod koniec lat 80. i w latach 90. Wiązało się to z wprowadzeniem aktywnej praktyki rolnej oraz
Pierwszy krok - przygotowanie zgromadź wystarczającą ilość informacji oraz literatury, określ właściwości środowiska przyrodniczego Twojego gospodarstwa, weź udział
gospodarstwa z atestem I rok przestawiania II rok przestawiania zarejestrowane ogółem województwo
z dnia 16 marca 2001 r. o rolnictwie ekologicznym. (Dz. U. z 2001 r., nr 38, poz. 452) Rozdział 1 Przepisy ogólne Art. 1. Ustawa reguluje: 1) warunki prowadzenia
Produkcja roślinna | Produkcja zwierzęca | Środowisko | System kontroli | Atest | Oznakowanie produktów Produkcja roślinna W gospodarstwie ekologicznym dąży się do
Lp. Adres Nr atestu Początek produkcji 1. Młyn Wodny "EKO" Małgorzata i Piotr Hillarowie Tuczki 35, 13-220
Fundacja na Rzecz Rozwoju Polskiego Rolnictwa (FDPA) wraz z Instytutem na Rzecz Ekorozwoju przygotowała raport o Genetycznie Modyfikowanych Organizmach. Problem modyfikacji
Wzrost zainteresowania produktami ekologicznymi sprzyja poszukiwaniu atrakcyjnych gatunków roślin, które mogą być uprawiane zgodnie z regułami przyjętymi dla tego rodzaju produkcji. Jedną z