Akademia Rolnicza we Wrocławiu SKN Technologów Żywności Sekcja Biotechnologów i Mikrobiologów Żywności SKN Geodetów SKN Ogólnej Uprawy Roli i
mgr inż. Jacek Kukiz Hodowla strusi w Polsce zyskuje coraz większą popularność. W szybkim tempie powstają nowe fermy, na rynku wydawniczym pojawiają się czasopisma poświęcone strusiom, w
Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że sytuacja ekonomiczna Polski nie jest najlepsza. Raporty GUS informują o wciąż wzrastającej stopie bezrobocia. W tej sytuacji rząd rozważa możliwość
Rozwój gospodarki państw zależy między innymi od liczby i funkcjonowania małych i średnich firm. O tych właśnie przedsiębiorstwach, jak i działaniu Krajowej Izby Gospodarczej rozmawiamy z
Dr inż. Józef Cież AR we Wrocławiu Środowisko pracy rolnika w porównaniu z innymi zawodami jest bardzo specyficzne. Różnorodność prac, które musi wykonywać rolnik, sprawia, że jest on
Do Fermy Bydła coraz bliżej. Zatem ponownie zamieszczamy szczegółowy program imprezy oraz bezpłatną Kartę Wstępu. Do każdej Karty dołączony jest KUPON KONKURSOWY, który bierze udział w
Dr inż. Zbigniew Pankowski IBMER Oddział Poznań Wejście Polski do UE, a nawet poszerzenie kontaktów rynkowych z tą organizacją, związane jest z potrzebą dostosowywania szeroko
Wymogi Unii Europejskiej zwiększą zapotrzebowanie na wysoko wykwalifikowanych specjalistów w zakresie zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy. Pomyśleli o tym naukowcy z Akademii Rolniczej
Coraz częściej słyszymy, że przedsiębiorstwa w Polsce korzystają z usług firm konsultingowych. Z reguły przedmiotem doradztwa są zagadnienia związane z zarządzaniem zasobami ludzkimi czy
Z wykształcenia technolog żywności. Tytuł doktora nauk technicznych zdobył na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie oraz ETH w Zurichu w Szwajcarii. Zgodnie ze swoją dewizą