wykaz aktów prawnych opublikowanych w:DZIENNIKU URZĘDOWYMMINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI Nr 1z dnia 5 stycznia 2004 r. OBWIESZCZENIE 1 - Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 2
Akt prawny - Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 lipca 2002 roku, w sprawie szczegółowych warunków weterynaryjnych przy pozyskiwaniu, przetwórstwie, składowaniu i
Porównanie zapotrzebowania zwierząt na pasze z ich produkcją jest ważną informacją dla rolnika i daje odpowiedź na pytanie "czy wystarczy pasz"? Ta informacja pozwala na podejmowanie
Pastwisko racjonalnie nawożone i użytkowane pozwala najtaniej produkować mleko. Ruch i świeże powietrze korzystnie wpływają na produkcyjność, płodność i zdrowotność bydła. Przeprowadzone
Tylko cielęta silne i zdrowo urodzone mają szansę prawidłowego wzrostu pod warunkiem pobrania w pierwszym dniu 5-6 litrów siary od zdrowej matki. Noworodki nie posiadają żadnej odporności, a
Salersy są bydłem o umaszczeniu brunatnoczerwonym o gęstej sierści z dużymi lirokształtnymi rogami. Krowy osiągają masę ciała 650-850 kg, buhaje 1000-1200 kg, przy wysokości w kłębie 140-150
W stadach mięsnych krowy nie są dojone. Ich rola ogranicza się do urodzenia i wychowania cieląt oraz produkcji cennego nawozu organicznego. Stado mięsne może stanowić również sposób na
Akt prawny: Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 2 września 2003 r. (Dz. U. Nr 167, poz.1629) w sprawie minimalnych warunków utrzymania poszczególnych gatunków zwierząt
Akt prawny: Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 2 września 2003 r. (Dz. U. Nr 167, poz.1629) w sprawie minimalnych warunków utrzymania poszczególnych gatunków