Salersy są bydłem o umaszczeniu brunatnoczerwonym o gęstej sierści z dużymi lirokształtnymi rogami. Krowy osiągają masę ciała 650-850 kg, buhaje 1000-1200 kg, przy wysokości w kłębie 140-150
W stadach mięsnych krowy nie są dojone. Ich rola ogranicza się do urodzenia i wychowania cieląt oraz produkcji cennego nawozu organicznego. Stado mięsne może stanowić również sposób na
Akt prawny: Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 2 września 2003 r. (Dz. U. Nr 167, poz.1629) w sprawie minimalnych warunków utrzymania poszczególnych gatunków zwierząt
Akt prawny: Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 2 września 2003 r. (Dz. U. Nr 167, poz.1629) w sprawie minimalnych warunków utrzymania poszczególnych gatunków
Wykaz substancji szkodliwie wpływających na zdrowie zwierząt, jakość środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego i środowisko 1. Kał, mocz oraz treść przewodu pokarmowego uzyskana w
1. Dodatki paszowe z grupy: antybiotyki, stymulatory wzrostu, kokcydiostatyki i inne środki farmaceutyczne oraz witamina A, witamina D, miedź i selen mogą być dodawane do mieszanek
OBWIESZCZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI
10 z dnia 7 kwietnia 2004 r. w sprawie informacji o obowiązujących, od dnia 16 kwietnia 2004 r. (piątek) od godz. 0.00 do dnia 29 kwietnia 2004 r. (czwartek) do godz. 24.00, cenach
wykaz aktów prawnych opublikowanych w:DZIENNIKU URZĘDOWYMMINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI Nr 10z dnia 9 kwietnia 2004 r. OBWIESZCZENIE 10 - Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7
OBWIESZCZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI
9 z dnia 24 marca 2004 r. w sprawie informacji o obowiązujących, od dnia 2 kwietnia 2004 r. (piątek) od godz. 0.00 do dnia 15 kwietnia 2004 r. (czwartek) do godz. 24.00, cenach
Zapisy na studia przez internet będą możliwe na Uniwersytecie Łódzkim. Od jutra rusza tam komputerowa rekrutacja na studia. Trzeba tylko założyć konto na stronach www i wypełnić formularz.