Dynia jest prawdziwą królową jesieni. To niesamowicie różnorodne warzywo stało się już wręcz symbolem tej pory roku - nie tylko w kuchni, ale przede wszystkim j...
Wyjątkowe zawody w wyjątkowym miejscu. Za nami Mistrzostwa Opolskiego Klubu Golfowego by John Deere Zawodnicy Opolskiego Klubu Golfowego kontynuują nową tradyc...
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniło wytyczne szczegółowe dotyczące przyznawania, wypłaty i zwrotu pomocy finansowej dla organizacji i grup producentów...
21 października br. OSM Piątnica rozpoczyna kampanię promującą śmietanę 18%. W spocie podkreślono najważniejsze właściwości tej najpopularniejszej w Polsce śmi...
Badanie ekspozycji półkowej eLeader Piwa rzemieślnicze już od jakiegoś czasu przestają być rynkową niszą z marginalnym udziałem w sprzedaży. Przestają być ta...
Wiosenne kwiaty to jeden z najbardziej wyczekiwanych widoków po długiej, zimowej przerwie. Przebiśniegi, tulipany czy krokusy to rośliny, które swoim kolorem oż...
18 lat edukacji konsumenckiej ✿ współpraca z placówkami naukowymi ✿ promowanie europejskiej żywności ekologicznej w świecie ✿ kreowanie kulinarnych szlaków ✿ ...
W piątek na Rządowym Centrum Legislacji opublikowano projekty ustaw: o rejestrowanych związkach partnerskich i wprowadzającej tę ustawę. Zakładają, że związek p...
W październiku odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Miód” Copa-Cogeca, w którym uczestniczył prof. Zbigniew Kołtowski ekspert Federacji Branżowych Związków Pr...
EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywnościowych i rozwiązań przyszłości - Challenge Labs. EIT Food jest największą na świe...