Cukier jest najczęściej spożywaną substancją. Jak to się stało, że zdominował naszą dietę? Jakie są tego skutki dla naszych umysłów i ciał? Odpowiedzi na te pyt...
Niecałe 26 zł – taką kwotę odsetek można uzyskać wpłacając 10 000 zł do banku na najlepszą miesięczną lokatę. O większy zysk będzie trudno, ponieważ banki w prz...
81% Polaków twierdzi, że prawidłowo się odżywia. Niestety od samej deklaracji do właściwej praktyki jest jeszcze daleka droga. Jak zatem gotować, aby zachować...
Preikestolen – to jeden z turystycznych symboli Norwegii i jedna z największych atrakcji przyrodniczych na świecie. Stawiana w tym samym rzędzie, co Wielki Kan...
Przyszłością rynku ogrodniczego są nowoczesne, inteligentne urządzenia. Rośnie zainteresowanie klientów automatycznym sprzętem, który wykona za nich pracę. Pro...
Od pewnego czasu coraz chętniej sięgamy po jak najmniej przetworzone produkty. Dowodem na to jest chociażby zainteresowanie lodami z Wytwórni Lodów Prawdziwych ...
Owoce i warzywa zajmują pierwsze miejsce w nowej Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej ogłoszonej niedawno przez Instytut Żywności i Żywienia. To ...
Nie zawiera sztucznych dodatków i konserwantów. Unikalna receptura i technologia produkcji czyni go niepowtarzalnym. Serek homogenizowany waniliowy to kolejny ...
Dwuosobowa, tygodniowa wycieczka do wakacyjnego kurortu za granicą, przejażdżka za kierownicą Ferrari czy vouchery na strzelnicę sportową – to główne nagrody w ...
Żyjące w przewodzie pokarmowym kóz, owiec, a nawet słoni grzyby mogą pomóc w wytwarzaniu tańszych biopaliw - informuje „Science”.