MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Zimujące w Przemyślu bociany już krążą nad miastem

Bociany, pacjenci Ośrodka Rehabilitacji Zwierząt Chronionych w Przemyślu (Podkarpackie) przygotowują się do powrotu do miejsc gniazdowania; od kilku dni kr...

7 marca 2016

Finałowa 16. konkursu Drzewo Roku 2016

Do tegorocznej edycji konkursu Drzewo Roku Klubu Gaja nadesłanych zostało blisko 100 zgłoszeń z całej Polski, z których jury konkursu wybrało finałową szesna...

7 marca 2016

Smakosze w Europie nalewają coraz więcej węgierskiego wina

Smakosze trunków w Europie nalewają coraz więcej węgierskiego wina. Węgierski producent win Danubiana zanotował w 2015 roku wzrost sprzedaży o 6 procent.

7 marca 2016

Toscolata to czekolada z Toskanii, wzbogacona regionalnymi dodatkami

Toscolata- to bogata w zdrowe składniki czekolada, pochodząca- jak wynika z nazwy- z Toskanii. Jest ona rezultatem prac naukowców, którzy połączyli kakao z najl...

6 marca 2016

Sting trafił na listę przebojów... włoskich win

Czerwone wino produkowane przez Stinga w jego posiadłości w Toskanii trafiło do rankingu najlepszych trunków we Włoszech. Nosi ono nazwę „Sister moon”, czyli tak jak piosenka artysty z 1987 roku.

6 marca 2016

Ketchupy Kieleckie w programie „Doceń polskie”

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” ma się czym pochwalić, gdyż kolejne wyroby z jej portfolio, otrzymały prestiżowe wyróżnienie! Godłem „Doceń Polskie” oraz certyfikatem programu wyróżniono Ketchupy Kieleckie.

6 marca 2016

Statystyczny polski kierowca traci w korkach 3,3 tys. zł rocznie. Najbardziej poszkodowani są wrocławianie i krakowiacy

3,8 mld zł kosztowały w 2015 roku polskich pracujących kierowców korki w siedmiu największych polskich miastach. Oznacza to wzrost wobec poprzedniego roku, w...

6 marca 2016

Majówka na Bałkanach

Pierwszy długi wolny weekend skłania wielu z nas do wyjazdu i poszukiwania pierwszych mocnych promieni słońca, dlatego wielu z nas wybiera się na południe Eu...

6 marca 2016

Męski punkt widzenia w kuchni, czyli ogólnopolskie badania kulinarnych preferencji Polaków

Jak gotują Polacy? Co się zmieniło w podejściu do gotowania kobiet i mężczyzn? Ogólnopolskie badanie Instytutu Badań Rynkowych i Społecznych wykonane na zlece...

6 marca 2016

Kolejne produkty w unijnych rejestrach chronionych oznaczeń

W dn. 16 i 17 lutego br. w Dzienniku Urzędowym UE ukazały się rozporządzenia wykonawcze Komisji Europejskiej nr 2016/198, 2016/215 i 2016/216 wpisujące do  unij...

4 marca 2016
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę