Do rekordowego w historii minimum spadło spożycie chleba we Włoszech. Każdy w tym kraju zjada średnio 85 gramów pieczywa dziennie, czyli mniej niż dwie...
Ciągły pośpiech i brak czasu sprawia że zapominamy o jedzeniu, które pozostawione przed dłuższy czas ulega zepsuciu, w wyniku czego często ląduje w koszu. Co za...
Kinga dopiero wkracza w dorosłe życie, ale już przeżyła bardzo wiele trudnych chwil. Mimo to nie poddaje się i uparcie realizuje swoje marzenia. Ona oraz...
Rynek rządzi się różnymi prawami. Jednak głównym celem, jaki przyświeca wszystkim jego graczom, jest zainteresowanie konsumenta ofertą danego producenta i...
Ile osób, tyle sposobów na cudowny początek dnia. Ona chciałaby długą i gorącą kąpiel, On z kolei filiżankę mocnej kawy oraz ulubioną gazetę. Nie zawsze udaje ...
Gdy słyszymy „Australia” na myśl przychodzą nam egzotyczne zwierzęta, dziki interior lub charakterystyczny gmach opery w Sydney. Ale malownicze Antypody kryją ...
Niemal 30 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się wyrzucać żywność – wynika z raportu „Nie marnuj jedzenia 2016” Federacji Polskich Banków Żywności. Wśród...
Wieś widzianą oczami etnografów, historyków sztuki, kolekcjonerów i artystów przedstawia ekspozycja "Polska - kraj folkloru?", którą od niedzieli można oglądać w...
Karmione liśćmi morwy z dodatkiem węglowych nanorurek bądź grafenu gąsienice jedwabników wytwarzają znacznie mocniejszy jedwab - informuje pismo „Nano Letters”.