A_BIO_AGRO_950


Włochy: rekordowo niskie spożycie pieczywa

Do rekordowego w historii minimum spadło spożycie chleba we Włoszech. Każdy w tym kraju zjada średnio 85 gramów pieczywa dziennie, czyli mniej niż dwie...

18 października 2016

Recykling w kuchni, czyli jak kupować i przechowywać produkty

Ciągły pośpiech i brak czasu sprawia że zapominamy o jedzeniu, które pozostawione przed dłuższy czas ulega zepsuciu, w wyniku czego często ląduje w koszu. Co za...

18 października 2016

Chcieć, to móc

Kinga dopiero wkracza w dorosłe życie, ale już przeżyła bardzo wiele trudnych chwil. Mimo to nie poddaje się i uparcie realizuje swoje marzenia. Ona oraz...

18 października 2016

Okiem eksperta. Sezonowość smaku – jak pora roku wpływa na marketing?

Rynek rządzi się różnymi prawami. Jednak głównym celem, jaki przyświeca wszystkim jego graczom, jest zainteresowanie konsumenta ofertą danego producenta i...

18 października 2016

Smaczny poranek dla Niej i dla Niego

Ile osób, tyle sposobów na cudowny początek dnia. Ona chciałaby długą i gorącą kąpiel, On z kolei filiżankę mocnej kawy oraz ulubioną gazetę. Nie zawsze udaje ...

18 października 2016

Odkrywaj Australię z Jacob’s Creek i Mateuszem Gesslerem!

Gdy słyszymy „Australia” na myśl przychodzą nam egzotyczne zwierzęta, dziki interior lub charakterystyczny gmach opery w Sydney. Ale malownicze Antypody kryją ...

18 października 2016

Polacy rocznie wyrzucają ok. 9 mln ton żywności. W koszu najczęściej lądują wędliny i pieczywo

Niemal 30 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się wyrzucać żywność – wynika z raportu „Nie marnuj jedzenia 2016” Federacji Polskich Banków Żywności. Wśród...

17 października 2016

Nowa wystawa w Zachęcie "Polska – kraj folkloru?" od niedzieli

Wieś widzianą oczami etnografów, historyków sztuki, kolekcjonerów i artystów przedstawia ekspozycja "Polska - kraj folkloru?", którą od niedzieli można oglądać w...

17 października 2016

Warto karmić jedwabniki grafenem

Karmione liśćmi morwy z dodatkiem węglowych nanorurek bądź grafenu gąsienice jedwabników wytwarzają znacznie mocniejszy jedwab - informuje pismo „Nano Letters”.

14 października 2016
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę