Polacy borykają się z problemem nadwagi – według danych Europejskiego Ankietowego Badania Zdrowia (EHIS) zbyt dużą masę ciała ma już co druga dorosła osoba w Po...
Setki lat doświadczenia i badań uczyniły Hévíz jednym z najbardziej poszukiwanych miejsc leczniczych, umożliwiających zdrowienie, relaks i przeżycia gastronomiczne.
Jesień to dla kierowców często jeszcze bardziej zdradliwa pora roku niż zima. Dużej części wypadków, do których wtedy dochodzi, dałoby się jednak uniknąć, gdy...
Matcha Green Tea Latte to napój przygotowany na bazie cenionej na całym świecie zielonej herbaty Matcha. To właśnie jej zielony ekstrakt stanowi o wyjątkowych...
20 października przypada Światowy Dzień Szefa Kuchni. Z jakimi wyzwaniami wiąże się ta profesja, a co jest w niej najprzyjemniejsze? Ile w serialach obyczaj...
Dzieci mogą jeść wszystko! Naprawdę. Odrzućcie mity o mdłych papkach i nieapetycznych, ale zdrowych obiadkach. Wasze dzieci mogą jeść też Wasze ulubione da...
Reaktywacja wystawy o historii rolnictwa, remont zabytkowych zabudowań a także wymiana ścieżek na terenie Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu (Podlaskie) będzie...
Od 2011 roku specjaliści z branży spożywczej spotykają się co kwartał, aby ocenić żywność polskich producentów. Artykuły najwyższej jakości są przez nich nagra...
Wraz z renesansem kultury kawowej w Polsce „zalewajka” rodem z PRL-u powoli odchodzi do lamusa. Świetnym sposobem na odkrywanie alternatywnych metod parzenia...
W dniach 10 – 12 października 2016 r. w gmachu Politechniki Warszawskiej odbyła się dziesiąta edycja Międzynarodowej Wystawy Wynalazków (International Warsaw In...