27 października w Sosnowcu odbyła się XXII certyfikacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa liczenie punk...
ANWIL już po raz trzeci zorganizował akcję „Odblaskiem po oczach”, której celem jest popularyzacja noszenia elementów odblaskowych przez najmłodszych uczestnik...
145 dzieci zostało wczoraj uwolnionych przez grupy zbrojne w Sudanie Południowym. To największa liczba od 2015 r., kiedy uwolniono 1775 dzieci.
W dniach 21 - 25 października odbyła się 24 Olimpiada Kulinarna w Erfurcie. Jest to jeden z najważniejszych i najbardziej prestiżowych konkursów w świecie kuli...
Świeże owoce i warzywa z działki lub przydomowego ogródka zimą? To jak najbardziej możliwe. Istnieje wiele sposobów przechowywania jedzenia, tak by możliwie...
Ośmiu doktorantów reprezentujących uczelnie z całej Europy będzie uczestniczyć w pierwszych międzynarodowych studiach doktoranckich z browarnictwa i sło...
Debiutujący w tym roku, swój pierwszy sezon rajdowy Paula Kucharewicz i Bartosz Dzienis mogą zaliczyć do udanych. Team z Sokółki zaledwie kilka miesięcy temu...
HR a żywienie w miejscu pracy – te dwa na pozór zupełnie różne światy, dziś za sprawą coraz popularniejszych nurtów wellbeing czy employer branding, mają ze...
Masło ekstra Łaciate prosto na stół. Doceniane przez konsumentów i cukierników wyśmienite masło od Spółdzielni Mleczarskiej MLEKPOL w Grajewie teraz również w nowym, wygodnym opakowaniu.
Nie bez kozery kinematografia nazywana jest dziesiątą muzą. Kino porusza, bawi, przenosi widzów w zupełnie nowe światy. Jest również świetną inspiracją. Warto ...