Wśród najpopularniejszych gatunków grudnia Kantar wymienia jabłka, gruszki, śliwki, borówki i maliny, wśród warzyw cebule, pomidory, paprykę i ogórki. W porówna...
W ciągu 20 lat w Polsce spożycie napojów spirytusowych wzrosło prawie dwukrotnie i wynosi obecnie 3,8 l na mieszkańca Polski. W tym samym czasie spożycie piwa w...
71% młodych ludzi postrzega zmiany klimatyczne jako efekt działania człowieka, 63% martwi się, że ludzie nie dbają o planetę. Młodzi Polacy masowo zmieniają naw...
Miniony rok na korcie należał do Igi Świątek. Od kwietnia ub.r. jest najlepszą tenisistką na świecie i króluje w rankingu WTA nieprzerwanie od 41 tygodni. Zdoby...
Co wiemy, a czego jeszcze nie wiemy, o Polskiej Wódce, Chronionym Oznaczeniu Geograficznym? 13 stycznia obchodzimy 10. rocznicę ustanowienia obowiązującej defin...
W ciągu ostatnich 12 miesięcy użytkownicy aplikacji Foodsi uratowali ogromne ilości jedzenia, które w innym wypadku trafiłyby do kosza. Dla konsumentów to super...
Spożycie suplementu diety, zawierającego związki wyizolowane z konkretnego rodzaju owoców czy warzyw, nie przyniesie takich korzyści zdrowotnych dla naszego org...
Tapioka to znany dodatek do popularnej herbaty bubble tea, który w ostatnich latach stał się ogromnie popularny i to nie bez powodu. Wszystko za sprawą całej ma...
Case study producenta słodyczy reklamowych. Topowe marki, nowoczesne projekty, nietuzinkowe produkty – tak w skrócie opisać można miniony rok SLODKIE, producent...
Szef kuchni restauracji Nova Wola opowiada o pysznych tradycjach na Trzech Króli Tradycje związane ze świętem Trzech Króli są bardzo ciekawe nie tylko w ujęciu ...