Sposoby pozyskiwania i przygotowywania żywności w średniowieczu, metody konserwacji produktów spożywczych i wypiekania chleba pod glinianym kloszem pokazano...
W naszej diecie powinno znaleźć się codziennie przynajmniej pięć porcji warzyw i owoców. Tymczasem niemal 1/3 Polaków uważa, że każdego dnia wystarczy zjeść...
- Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie są wyłącznie daniem jednogarnkowym: pełnią rolę przystawki i są podawane cały...
Na upalne dni nie ma nic lepszego niż sprawdzone sposoby naszych dziadków. Jednym z nich jest zastąpienie ciężkostrawnych, gorących zup chłodnikami warzywnymi...
Jak Podaje Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, kilkanaście dni temu amerykańskie organizacje drobiarskie wspierane przez innych producentów mięsa wysłały...
Koronki będą tematem przewodnim Jarmarku Jagiellońskiego, który rozpocznie się w piątek w Lublinie. Swoje wyroby na Jarmarku zaprezentują twórcy ludowi...
Zła dieta najczęstszą przyczyną choroby, niska konsumpcja warzyw i owoców najczęstszym błędem żywieniowym. Dlaczego owoce i warzywa awansowały na pierwsze miejsce...
Sezon grillowy w pełni, ale jeszcze nie jest za późno, by poprawić swoje umiejętności i przygotowywać mięso niczym profesjonalista. Wskazówkami i inspiracjami...
Na entuzjastów kuchni śląskiej czeka nie lada niespodzianka. W bogatym portfolio firmy Berger - producenta wysokiej jakości mięs i wędlin -...
"Bierzesz leki, jest słonecznie i gorąco, sprawdź czy możesz być na słońcu" – ostrzega farmaceuta, dr Leszek Borkowski...