Kajmak Kuchmistrza – gęsta, kremowa masa krówkowa – to nowość od Grupy Mlekovita. Oferowana w formie gotowej do użycia może być wykorzystywana do wszelkiego ro...
Bogactwo smaków, duża różnorodność, a nawet właściwości prozdrowotne to tylko niektóre zalety win czerwonych. Na świecie jest około 100 tys. odmian...
Jeszcze kilka lat temu kupcy zaczynali intensywnie planować asortyment pod koniec listopada, jednak czas ten niewątpliwie uległ zmianom i w niektórych sklepach ...
Podczas lockdownu, na popularnej platformie e-commerce, furorę robiły jaja w proszku. Suchy produkt, zachowujący bogactwo wartości odżywczych, niezawierający ...
Rozpoczął się sezon win grzanych. To właśnie czas od października do końca marca odpowiada nawet za 90% obrotów tej kategorii – mówią szefowie firm zrzeszonych ...
Brak możliwości swobodnego podróżowania po świecie sprawił, że Browar PINTA prowadzi piwne eksperymenty w Polsce, a nowych odmian chmielu poszukuje przez...
Winiarnie we włoskim Trentino to wyjątkowe miejsca, w których można zgłębić ciekawe losy rodzin producentów, degustować wspaniałe wina, łącząc przyjemność dla...
Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy, jak ważną rolę w układzie odpornościowym odgrywają jelita. To właśnie w nich powstaje 80% ciał odpornościowych, a liczne...
W dniach 17-18 października br. w gminie Ostróda w woj. warmińsko-mazurskim powrót dyni na stoły zainicjowało Stowarzyszenie „Durąg XXII wieku” wraz z Kołami...
Piwne Podziemie to browar rzemieślniczy spod Chełma, który warzy swoje oryginalne piwa już od niemal 6 lat. Piwne Imperium pod wodzą Dariusza Piecucha ruszyło ...