Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy, jak ważną rolę w układzie odpornościowym odgrywają jelita. To właśnie w nich powstaje 80% ciał odpornościowych, a liczne...
W dniach 17-18 października br. w gminie Ostróda w woj. warmińsko-mazurskim powrót dyni na stoły zainicjowało Stowarzyszenie „Durąg XXII wieku” wraz z Kołami...
Piwne Podziemie to browar rzemieślniczy spod Chełma, który warzy swoje oryginalne piwa już od niemal 6 lat. Piwne Imperium pod wodzą Dariusza Piecucha ruszyło ...
Śniadanie to rodzinny rytuał, który warto kultywować w każdym domu. Niezależnie od tego, czy mamy możliwość wspólnych posiłków na co dzień, czy tylko od święta...
To właśnie teraz, w okresie Jabłonek, nasze jabłka są najsmaczniejsze, a my możemy cieszyć się bogactwem ich odmian. Jak pokazują badania przeprowadzone na...
19 października Wawel rusza z ogólnopolskim konkursem dla konsumentów pod hasłem „Jedna to za mało”, który wspiera całą kategorię czekolad. Aktywacja jest...
Sezam zapisał się na kartach historii jako jedna z pierwszych roślin oleistych znanych człowiekowi, uprawiana od co najmniej 3 tys. lat. Dawniej był...
Dokładnie 35,8 kg pieczywa w ciągu 12 miesięcy spożywa przeciętny Polak - wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego. Z okazji Światowego Dnia Chleba, który...
Rzemieślniczy Browar PINTA wprowadza do swojej stałej oferty owsianego stouta „Dobry Wieczór” i rozpoczyna we własnym zakładzie w Wieprzu warzenie piw...