Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Zdrowie, które pochodzi z jelit - rozmowa z ekspertem

Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy, jak ważną rolę w układzie odpornościowym odgrywają jelita. To właśnie w nich powstaje 80% ciał odpornościowych, a liczne...

27 października 2020

Mazurski Festiwal Dyni w gminie Ostróda

W dniach 17-18 października br. w gminie Ostróda w woj. warmińsko-mazurskim powrót dyni na stoły zainicjowało Stowarzyszenie „Durąg XXII wieku” wraz z Kołami...

23 października 2020

Z Podziemia prosto w kosmos! Browar Piwne Podziemie zaskakuje nowymi propozycjami

Piwne Podziemie to browar rzemieślniczy spod Chełma, który warzy swoje oryginalne piwa już od niemal 6 lat. Piwne Imperium pod wodzą Dariusza Piecucha ruszyło ...

23 października 2020

PRZEPISY na udany początek dnia - pomysły na pyszne śniadanie dla całej rodziny

Śniadanie to rodzinny rytuał, który warto kultywować w każdym domu. Niezależnie od tego, czy mamy możliwość wspólnych posiłków na co dzień, czy tylko od święta...

23 października 2020


#Jabłonki – letnie słońce zaklęte w jabłku

To właśnie teraz, w okresie Jabłonek, nasze jabłka są najsmaczniejsze, a my możemy cieszyć się bogactwem ich odmian. Jak pokazują badania przeprowadzone na...

20 października 2020

„Jedna to za mało” – Wawel rusza z konkursem wspierającym kategorię czekolad

19 października Wawel rusza z ogólnopolskim konkursem dla konsumentów pod hasłem „Jedna to za mało”, który wspiera całą kategorię czekolad. Aktywacja jest...

20 października 2020

Historia sezamu - od oleju do przekąski

Sezam zapisał się na kartach historii jako jedna z pierwszych roślin oleistych znanych człowiekowi, uprawiana od co najmniej 3 tys. lat. Dawniej był...

19 października 2020

36 kilogramów chleba zjada rocznie statystyczny Polak: jak wybrać ten najzdrowszy? 16 października - Światowy Dzień Chleba

Dokładnie 35,8 kg pieczywa w ciągu 12 miesięcy spożywa przeciętny Polak - wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego. Z okazji Światowego Dnia Chleba, który...

16 października 2020

PINTA będzie warzyć więcej piw ciemnych i kwaśnych

Rzemieślniczy Browar PINTA wprowadza do swojej stałej oferty owsianego stouta „Dobry Wieczór” i rozpoczyna we własnym zakładzie w Wieprzu warzenie piw...

16 października 2020
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę