Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

MLEKOVITA:100 tysięcy kg mniej tworzyw sztucznych

Innowacje MLEKOVITY w trosce o środowisko.Grupa MLEKOVITA, jako lider branży mleczarskiej w Europie Środkowo-Wschodniej, kieruje się ideą zrównoważonego rozwoju...

16 września 2020

3 pomysły na zdrowe i pyszne śniadanie do szkoły

Pojedynek szkolnych śniadaniówek zazwyczaj wygląda tak: w jednym plecaku słodka drożdżówka z budyniem i masą lukru, w drugim – kanapka z serem i rozgniecionym p...

16 września 2020

Sezonowa sałatka z kurczakiem, malinami i jeżynami

Choć wrzesień zwiastuje powolne nadejście jesieni, to na naszych talerzach wciąż gościć może pełne lato. Stragany i bazarki uginają się bowiem pod paletę pachną...

15 września 2020

Tłuszcze trans - już nie w margarynach? Sprawdzamy

Choć niekorzystny wpływ na zdrowie izomerów trans potwierdzają badania naukowe, wciąż są one obecne w składzie niektórych dostępnych na rynku produktów spożywcz...

14 września 2020

SERTOP – Wielofunkcyjność produktu

Ser do smarowania, zapiekania i zagęszczenia zup. Czy to w ogóle możliwe, żeby serek topiony miał tyle możliwości? Okazuje się, że tak. Głównie za sprawą wy...

11 września 2020

Kiszonki – źródło zdrowia i odporności

Fermentacja, jako metoda przetwarzania warzyw i owoców, zyskuje w ostatnim czasie na popularności. Po kiszone produkty warto sięgać przez cały rok, jednak...

11 września 2020

Czy naprawdę warto rozkochać się w zielonych warzywach liściastych?

Jesień powoli na horyzoncie, a Ty zastanawiasz się jak nie dać się zmianie aury i na co postawić w codziennym odżywianiu, by być w formie? O dobroczynnym...

10 września 2020

W poszukiwaniu prawdziwego smaku

Malownicze i wciąż nieodkryte Roztocze zachwyca zarówno bogactwem natury, jak i smaków.  Region ten słynie m.in. z dań mącznych, potraw na bazie kaszy gryczanej...

3 września 2020

Ozonowanie żywności – skuteczna metoda oczyszczania produktów spożywczych

Zdrowe odżywianie to nie tylko odpowiednio zbilansowana dieta i regularnie spożywane posiłki – ogromne znaczenie ma również jakość jedzenia. Nie zawsze mamy do...

1 września 2020

Roślinne alternatywy mięsa i nabiału ponownie w centrum uwagi – konferencja Plant-Powered Perspectives 2020

Trzecia edycja konferencji Plant-Powered Perspectives, której organizatorem są twórcy kampanii Roślinniejemy, odbędzie się już 8 i 9 października, tym razem w...

28 sierpnia 2020
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę