Ptak_Waw_CTR_2024

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 10 do 15 XII 2001 r.

nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  1,50 0,43 0,73 jogurt

27 grudnia 2001

Sytuacja na rynku żywca i mięsa

Skup żywca rzeźnego W analizowanym okresie jednostki przemysłu mięsnego skupiły ogółem w wadze żywej netto 11.871,1 ton żywca, w tym 9.576,2 ton trzody chlewnej i 2.294,9 ton bydła. Waga

27 grudnia 2001

Strusie

Rozpoczynamy hodowlę Rozpoczęcie hodowli strusi, tak jak i każde inne przedsięwzięcie gospodarcze musi być dokładnie przemyślane. Naszym celem może być hodowla ptaków tylko dla własnej

21 grudnia 2001

Główne założenia

"Strategia rozwoju polskiego przemysłu mleczarskiego" została zatwierdzona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w listopadzie 1999 r. Celem tego dokumentu jest wskazanie

14 grudnia 2001

Normy dla mleka

W celu oceny mleka jako surowca do produkcji przetworów na rynki UE zgodnie z wymaganiami należy posiadać: wyniki dotyczące ogólnej liczby bakterii, tj. średnia geometryczna

14 grudnia 2001

Wymagania stawiane wodzie

Woda przeznaczona do pojenia zwierząt gospodarskich musi odpowiadać podstawowym wymaganiom sanitarnym i zoohigienicznym stawianym wodzie pitnej, tzn.: musi być przezroczysta, w miarę

14 grudnia 2001

Wymagania Polskiej Normy dla pasteryzowanego mleka koziego

W naszym kraju, od 1 lipca 1991 r., obowiązuje Polska Norma na mleko kozie pasteryzowane (PN-91/A-86 005), która określa jakim parametrom organoleptycznym, fizykochemicznym i mikrobiologicznym

14 grudnia 2001

Polska norma na mleko surowe do skupu

Obowiązek stosowania od 1 stycznia 2000 roku. Aktem prawnym wprowadzającym normę do stosowania jest Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 29 września 1999

14 grudnia 2001

Ważniejsze regulacje wg Dyrektywy Rady 92/46/EEC

Dyrektywa ta ma charakter szczegółowy, składa się z IV rozdziałów oraz czterech aneksów. Rozdział I. Przepisy ogólne. W tym rozdziale podane są m.in. definicje mleka surowego,

14 grudnia 2001

Branżowe regulacje mleka i przetworów

Przedmiotem regulacji na tym rynku są: mleko (świeże, konserwowane, skondensowane, w proszku), śmietana, masło, sery, laktoza, syrop laktozowy, komponenty dla zwierząt zawierające produkty

14 grudnia 2001
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę