Nestlé Polska SA właśnie uruchomiła w Polsce nową odsłonę Sklepu Nestlé Baby&me - funkcjonalność w obrębie programu edukacyjnego dla rodziców. Dzięki temu popul...
Jak produkować więcej mleka oraz mieć pozytywny wpływ na środowisko? Czym charakteryzują się najwyższej klasy sieczkarnie polowe? Badania John Deere i Uniwersy...
Kasza gości na polskich stołach przy wielu różnych okazjach. Bardzo często przygotowuje się ją głównie w porze obiadowej, kiedy to podaje się ją wraz z mięsem, ...
że już po raz szesnasty Polska Izba Mleka organizuje Ranking Spółdzielni Mleczarskich sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka, którego celem jest umożliwienie po...
Kwasica to groźna choroba metaboliczna. Objawy zakwaszonej krowy to pusty żwacz, brudna sierść koło ogona, biegunka oraz nadmierne ślinienie się. Czym jest o kw...
Z inicjatywy Dyrektor Polskiej Izby Mleka Agnieszki Maliszewskiej, odbyło się spotkanie online polskich i ukraińskich organizacji sektora mleczarskiego. W spotk...
1 czerwca 2023 roku odbyło się trzecie stacjonarne spotkanie Komitetu Sterującego – Zrównoważona produkcja i przetwórstwo mleka. Głównym tematem spotkania były ...
Ambasada Królestwa Danii w Polsce przy współpracy z Polską Izbą Mleka, w dniu 31 maja w siedzibie Ambasady Królestwa Danii w Warszawie, zorganizowała warsztaty ...
Powstaną trzy raporty o stanie i kierunkach rozwoju produkcji mlecznej. Mleko to ważny element właściwie zbilansowanej diety, a jego produkcja to również kluczo...
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Robert Telus, podczas wizyty na Mazowszu, spotkał się z lokalnymi producentami i przedstawicielami Zrzeszenia Producentów Pap...