Kiszonka z kukurydzy jest podstawową paszą objętościową w żywieniu krów mlecznych. Każdemu producentowi mleka zależy na tym, żeby była ona szybko i łatwo trawio...
Wskaźniki Eksport sera na rynku światowym odzwierciedla rosnący popyt konsumencki na nich. W szczególności, według International Trade Center, koszt Eksport ser...
Z dniem 1 lipca 2023r. rusza dofinansowana ze środków Funduszu Promocji Mleka druga edycja ubiegłorocznej kampanii promującej spożycie mleka i przetworów mleczn...
Dobrostan zwierząt ma ogromne znaczenie nie tylko dla hodowców czy lekarzy weterynarii, ale i całego społeczeństwa. Coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na to ...
Nestlé Polska SA właśnie uruchomiła w Polsce nową odsłonę Sklepu Nestlé Baby&me - funkcjonalność w obrębie programu edukacyjnego dla rodziców. Dzięki temu popul...
Jak produkować więcej mleka oraz mieć pozytywny wpływ na środowisko? Czym charakteryzują się najwyższej klasy sieczkarnie polowe? Badania John Deere i Uniwersy...
Kasza gości na polskich stołach przy wielu różnych okazjach. Bardzo często przygotowuje się ją głównie w porze obiadowej, kiedy to podaje się ją wraz z mięsem, ...
że już po raz szesnasty Polska Izba Mleka organizuje Ranking Spółdzielni Mleczarskich sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka, którego celem jest umożliwienie po...
Kwasica to groźna choroba metaboliczna. Objawy zakwaszonej krowy to pusty żwacz, brudna sierść koło ogona, biegunka oraz nadmierne ślinienie się. Czym jest o kw...
Z inicjatywy Dyrektor Polskiej Izby Mleka Agnieszki Maliszewskiej, odbyło się spotkanie online polskich i ukraińskich organizacji sektora mleczarskiego. W spotk...