Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Rosyjskie kontrole w polskich zakładach

Do piątku 22 listopada mają potrwać rosyjskie kontrole weterynaryjne w polskich zakładach mięsnych i mleczarniach. Podczas kilkudniowej inspekcji skontrolowane zostaną wybrane firmy, które posiadają uprawnienia do handlu z Rosją. O kontrole ...

3 grudnia 2015

Warto kupować produkty sygnowane znakiem jakości

Wzrost gospodarczy i postępująca globalizacja powodują, że światowy handel żywnością z roku na rok zwiększa swoje obroty. Dziś bez problemu możemy w każdym sklepie kupić żywność z najdalszych zakątków świata, wytwarzaną w różnych, często odmiennych ...

3 grudnia 2015

Schab i karkówka przegrywają z drobiem

Rewolucja na rynku mięsa. Średnio 36 kilogramów wieprzowiny zje w 2013 roku Polak, to aż o ponad trzy kilogramy mniej niż przed rokiem - szacuje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Ostatnio mniej niż 36 kg mięsa wieprzowego ...

3 grudnia 2015

Produkcja trzody chlewnej w aspekcie uwarunkowań rynkowych

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział Radom w dniach 21-22 listopada 2013 roku organizuje szkolenie poświęcone będzie tematyce produkcji trzody chlewnej w aspekcie obecnych uwarunkowaniach rynkowych.

3 grudnia 2015

Żywność tanieje

Światowe ceny żywności spadły w trzecim kwartale 2013 roku, co zwiększyło przystępność cenową żywności w większości krajów ujętych w Światowym Indeksie Bezpieczeństwa Żywności.

3 grudnia 2015

W ramach programu „Zero tolerancji”

W ramach wprowadzonego przez Inspekcję Weterynaryjną programu „Zero tolerancji” w dniach 2 – 8 października 2013 r. terenowe organy Inspekcji Weterynaryjnej na terenie całej Polski przeprowadziły 116 kontroli w rzeźniach, 210 w ...

3 grudnia 2015

Branża mięsna łączy się w klastry

Małe i średnie firmy mięsne łączą siły tworząc branżowe klastry. Jeden z nich powstanie na Śląsku. Chęć udziału w projekcie zgłosiło m.in. 17 firm rzeźniczo-wędliniarskich, a także Uniwersytet Śląski w Katowicach - informuje Puls Biznesu.

3 grudnia 2015

Żyjesz szybko? Sięgaj po wędliny w plastrach!

Życie w biegu i ciągły pośpiech sprawiają, że coraz mniej czasu mamy na przygotowywanie urozmaiconych posiłków. Na sklepowych półkach znaleźć możemy produkty, które ułatwią szybkie skomponowanie pełnowartościowego śniadania czy apetycznej kolacji. ...

3 grudnia 2015

Znamy już Mistrzów Europy BBQ 2014

W ubiegły weekend w Dolinie Charlotty odbyły się Mistrzostwa Europy w BBQ. Trzy dni trwały zmagania kilkudziesięciu drużyn z całego świata: wołowina z certyfikatem QMP, wieprzowina, drób, ryba, danie narodowe oraz deser. Uczestników oceniało ...

3 grudnia 2015

Spółka Axzon wyróżniona na arenie międzynarodowej

12 czerwca 2014 roku w Londynie grupa Axzon zdobyła nagrodę Financial Times & International Finance Corporation Transformational Business w kategorii Food & Water (Żywność i Woda). Obecny na uroczystej gali Tom Axelgaard odebrał statuetkę zwycięzcy.

3 grudnia 2015
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę