Życie w biegu i ciągły pośpiech sprawiają, że coraz mniej czasu mamy na przygotowywanie urozmaiconych posiłków. Na sklepowych półkach znaleźć możemy produkty, które ułatwią szybkie skomponowanie pełnowartościowego śniadania czy apetycznej kolacji. Obok plastrowanych serów, chleba w kromkach czy umytych i pokrojonych sałat, kupić możemy również wędliny w plastrach. Do wyboru są najróżniejsze rodzaje i formy podania.
Dla tych, którzy żyją szybko
Plastrowane wędliny w opakowaniach ułatwiają szybkie przygotowanie kanapek czy przekąsek wtedy, kiedy liczy się czas – podczas krótkiej przerwy na lunch, przed wyjściem do szkoły czy pracy lub na pikniku. Będą przydatne także w podróży – wędliny zamknięte w tackach ułatwią ich transportowanie, zapobiegając gnieceniu się plastrów. – Pakowane wędliny to dobre rozwiązanie dla tych, którzy prowadzą intensywny tryb życia. Małe, praktyczne porcje jesteśmy w stanie zjeść w ciągu jednego, dwóch dni, nie doprowadzając do magazynowania produktów w lodówce – mówi Małgorzata Wódkiewicz, ekspert z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka. - Produkty pakowane w takiej formie cieszą się coraz większą popularnością. Ma to związek ze współczesnym trendem - życie staje się coraz szybsze, mamy mniej czasu na przygotowywanie posiłków i dlatego chętniej zwracamy się w stronę produktów gotowych lub półproduktów - dodaje.
Opakowania z gwarancją jakości
Wygoda użycia i oszczędność czasu to niejedyne zalety wędlin w plastrach. Atutem są też praktyczne opakowania. Gwarantują one świeżość zamkniętych w nich produktów.
– Opakowanie typu MAP gwarantuje ochronę wędlin przed najróżniejszymi czynnikami zewnętrznymi. Warto też podkreślić, że oryginalnie zapakowane wędliny w plastrach długo zachowują apetyczny wygląd, smak i wartości odżywcze. Wybierając taki produkt mamy pewność, że kupiona szynka czy polędwica jest świeża – datę przydatności do spożycia możemy sprawdzić na etykiecie – informuje ekspert firmy ZM Pekpol. Co ważne, na oryginalnych opakowaniach zawsze znajduje się nazwa producenta oraz skład. Dzięki temu nie tylko wiemy, co jemy, ale też w jakim terminie musimy to skonsumować.
Urozmaicone śniadanie może być łatwe i szybkie w przygotowaniu
Często rezygnujemy ze śniadania, które jest kluczowym posiłkiem dnia, tłumacząc się brakiem czasu. Okazuje się, że właśnie sięgając po porcjowane wędliny możemy nie tylko znacznie skrócić czas przygotowywania śniadania, ale też przyrządzić je smacznie. – Taki posiłek wcale nie musi być nudny, obecnie na rynku pojawiają się zestawy różnych wędlin, zamknięte w jednym, niedużym opakowaniu, np. Plastry Mix ZM Pekpol. Jest to ciekawe rozwiązanie, zwłaszcza w przypadku osób, które chcą mieć urozmaicone menu i nie lubią kupować na zapas – wyjaśnia Małgorzata Wódkiewicz.
Pamiętajmy, aby kanapki wzbogacić sezonowymi warzywami, np. sałatą, pomidorem bądź ogórkiem.
O firmie:
Pekpol to producent wysokiej jakości wyrobów mięsnych, będący na polskim rynku od ponad 30 lat (początki działalności sięgają 1974 roku). Zakłady Mięsne prowadzą aktywność zarówno na rynku krajowym, jak i za granicą. Firma eksportuje swoje produkty do takich krajów jak: Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Litwa i innych. Gama wyrobów jest bardzo szeroka: wędzonki, kiełbasy cienkie, wędliny podrobowe oraz wyroby blokowe. Sztandarowym produktem firmy są parówki „Paryżanki”, które już dwa razy zdobyły laur konsumenta NAJLEPSZE W POLSCE. Pekpol wciąż poszerza asortyment oraz unowocześnia linie produkcyjne, wprowadzając nowe technologie. Tym samym produkty dostępne są w wielu krajach Unii Europejskiej.
9219635
1