Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Branża mięsna łączy się w klastry

3 grudnia 2015

Małe i średnie firmy mięsne łączą siły tworząc branżowe klastry. Jeden z nich powstanie na Śląsku. Chęć udziału w projekcie zgłosiło m.in. 17 firm rzeźniczo-wędliniarskich, a także Uniwersytet Śląski w Katowicach - informuje Puls Biznesu.

Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso
Koordynatorem projektu jest Grzegorz Miketa, dyrektor Śląskiego Cechu Rzeźników i Wędliniarzy w Katowicach. W planach są wspólna kampania reklamowa i wystawiennictwo na targach. Uruchomienie projektu zależy od pozytywnego rozpatrzenia wniosku o dofinansowanie go z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Również przy wsparciu funduszy unijnych ma powstać drugi - ogólnopolski klaster mięsny. Koordynatorem jest Witold Choiński, prezes związku Polskie Mięso.


POWIĄZANE

Minister Czesław Siekierski spotkał się z przedstawicielami branży spożywczej, k...

W nawiązaniu do publikacji pojawiających się w brytyjskich mediach, z pełną stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę