W dniach 11-12.10.2018 roku odbyła się XI edycja konkursu na Najlepsze Gospodarstwo Ekologiczne w 2018 roku, której organizatorem było Ministerstwo Rolnictwa i ...
Obliczono, że w latach 90. XX wieku z pożywieniem zjadaliśmy 2 kg „chemii” rocznie. Szacuje się, że obecnie z jedzeniem dostępnym na rynku spożywamy jej nawet...
Wydatki włoskich konsumentów na produkty żywnościowe i napoje wzrosły o 6,5% w pierwszej połowie 2018 r. po wzroście o 10% w 2017 r. Według badań prze...
Polacy są w stanie więcej zapłacić za produkt lepszej jakości, produkowany w warunkach ekologicznych - wynika z badania CBOS. Respondenci wskazywali m.in., że...
Zapraszamy do obejrzenia filmu oraz spotu reklamowego zrealizowanych w ramach projektu...
Pokaz wypieku tradycyjnego wiejskiego chleba można było zobaczyć w niedzielę podczas obchodów litewskiego "Święta chleba, mleka i miodu" w gminie Puńsk...
Kosiarze najlepiej radzący sobie z koszeniem tradycyjną kosą podmokłych łąk, będą ponownie rywalizować 8 września w Szuszalewie (Podlaskie) w 17 Mistrzostwach ...
Wędliny z Rajbrotu i chleb bobowski to kolejni kandydaci do wpisu na ministerialną listę produktów tradycyjnych z Małopolski...
W organizowanym przez WWF, pod patronatem Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie, konkursie na Rolnika Roku regionu Morza Bałtyckiego, w edycji krajowej w...
Kierownictwo resortu rolnictwa przyjęto we wtorek zaktualizowany Ramowy Plan Działań dla Żywności i Rolnictwa Ekologicznego w Polsce na lata 2014 – 2020. Jego...