26 kwietnia 2019 r. samorząd rolniczy przekazał uwagi do projektu rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniającego rozporządzenie w sprawie wzoru...
„Herbapol-Lublin” S.A., jeden z największych polskich producentów herbat oraz lider w segmencie syropów owocowych, wprowadza na rynek linię produktów eko...
W ramach projektu „Go Agri Bio”, realizowanego przez Społeczny Instytut Ekologiczny, przygotowany został portal www.jakzostacrolnikiemeko.pl, który stanowi kom...
– Dziś w Polsce rolnictwo ekologiczne ma szansę rozwoju, jakiej nigdy w historii nie było. Czy ją wykorzystamy to zależy już od samych rolników ekologicznych...
Z najnowszego raportu agencji badawczej IMAS International „Żywność ekologiczna w Polsce 2018” wynika, że zdecydowana większość Polaków ma wykształcone...
Utrzymanie silnego systemu kontroli ma ogromne znaczenie dla dynamicznego i szybko zmieniającego się europejskiego sektora produkcji ekologicznej. W ciągu...
Doceńmy rolę pszczół, które są tak ważne dla procesu zapylania roślin jadalnych, od zapylania zależą przecież zbiory zbóż i plony z sadów. Może warto takie...
Czterech rolników pochodzących z regionu województwa łódzkiego bierze udział w projektach grantowych mających na celu wsparcie rozwoju lokalnej produkcji eko...
- Priorytetowo traktujemy produkcję żywności wysokiej jakości i w tym kontekście podejmujemy szereg działań mających na celu rozwój sektora rolnictwa eko...
Pierwsze posiedzenie Koalicji na Rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio odbyło się 22 stycznia 2019 roku w Warszawie. Celem spotkania było zdiagnozowanie głównych wy...