Ponad 1800 ton wyprodukowanych warzyw ekologicznych, wzrost produkcji nawet o 200% oraz wprowadzenie uprawy ponad 20 nowych gatunków warzyw ekologicznych to...
– Nie mamy nic cenniejszego jak młode pokolenie – podkreślił minister Jan Krzysztof Ardanowski podczas inauguracji ogólnopolskiego projektu edukacyjnego...
- Festyn "Barwy lata, dary jesieni" i "Krajowe Dożynki Ekologiczne" w Przysieku to wspaniała okazja, aby podziękować za plony naszej, polskiej ziemi. Dyskusja o...
Jeśli mają się spełnić prognozy specjalistów EKO branży, mówiące o dojściu wartości rynku żywności ekologicznej w 2025 roku do poziomu 3 mld zł, to z pewnością ...
Trzy czwarte unijnych dopłat trafia obecnie do 20 proc. najbardziej uprzemysłowionych gospodarstw. Ten sposób kształtowania Wspólnej Polityki Rolnej sprzyja...
Rolnictwo ekologiczne rozwija się we Francji bardzo wyraźnie. W 2018 r. pięć tysięcy nowych gospodarstw uzyskało certyfikaty ekologiczne. Ogółem w całej Francji...
Zwycięzcami etapu krajowego konkursu Fundacji WWF Polska na Rolnika Roku regionu Morza Bałtyckiego są państwo Marta i Tadeusz Żerańscy z województwa...
Blisko 400 przedstawicieli najważniejszych podmiotów skupionych wokół polskiego rynku żywności konwencjonalnej i ekologicznej wzięło udział w pierwszym...
W dniu 11 czerwca w Warszawie odbędzie się pierwszy Kongres Rolnictwa i Żywności Ekologicznej ECO FOOD 360, którego organizatorem jest Carrefour Polska. Celem ...
W minionym tygodniu Copa i Cogeca wybrały nowe prezydium grupy roboczej „Rolnictwo ekologiczne”. Lone Andersen, rolniczka zajmująca się rolnictwem ekologicznym ...