dr hab. Barbara Kutkowska prof. nadzwyczajny AR we Wrocławiu Rejony górskie należą do obszarów o niekorzystnych warunkach przyrodniczych do produkcji rolniczej. Do typowych cech terenów
Niekonwencjonalne techniki - chromatografii, filtracji membranowej i suszenia sublimacyjnego, wykorzystał dr hab. Wiesław Kopeć z Katedry Technologii Surowców Zwierzęcych wrocławskiej
Prof. Tadeusz Trziszka - AR we Wrocławiu Obawa przed spożywaniem więcej niż trzech jaj na tydzień z uwagi na obecność w nich cholesterolu jest w naszym społeczeństwie
W dniach 8-10 czerwca odbyły się w Żmigrodzie (woj. dolnośląskie), targi rolno-ogrodnicze. Impreza odbyła się po raz pierwszy, ale jak zapewniają organizatorzy – nie
Z inicjatywy Zarządu Gminnego NSZZ "Solidarność" RI z Teresina powołany został Komitet Organizacyjny III Mazowieckich Dni Kukurydzy. Impreza odbędzie się 14
W ostatni weekend, 3-4 marca, Oddział Zamiejscowy Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Lesznie zorganizował pod patronatem Wojewody Wielkopolskiego - Stanisława Tamma dziewiątą już
W piątek, 2 marca br., w hali poznańskiej Areny, rozpoczęły się I Międzynarodowe Targi "FERMA BYDŁA". Jest to pierwsza edycja imprezy wystawienniczo-edukacyjnej, mającej na celu prezentację
Gdańsk pożegnał słoneczną pogodą wystawców tegorocznych Targów Gdańskich. Wielu mieszkańców zamiast za miasto wybrało się na wystawę produktów spożywczych. A było naprawdę co
W dniach 10-12 maja w Krakowie po raz siódmy odbyły się Międzynarodowe Targi Żywności, Napojów i Urządzeń dla Przemysłu Spożywczego KRAKOFOOD. W tym roku pierwszy raz targi spożywcze
26 maja 2001 r. w Gdańsku w czasie Targów Drobiarstwa „Ferma Drobiu" odbędzie się „FORUM DROBIARSKIE - INTEGRACJA, KOOPERACJA", na które zapraszamy wszystkich