Rrobert Telus-Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi uczestniczył wczoraj w konferencji poświęconej największej w Polsce tłoczni rzepaku, którą w Kętrzynie wybuduje O...
Trądzik to problem, z którym zmaga się wiele osób, niezależnie od wieku. Schorzenie kojarzone z okresem dojrzewania, lecz może dotknąć także dorosłych. W artyku...
Firma Preply chciała dowiedzieć się, jakie rodzaje kuchni są najpopularniejsze w USA i gdzie można ich spróbować. W tym celu przeanalizowano aż 785 restauracji...
ZAUFAJ SILE LASU! RUSZA globalna KAMPANIA „TYDZIEŃ LASÓW FSC®” Tydzień Lasów to kampania zainicjowana przez Forest Stewardship Council, która podkreśla korzyś...
Jak wynika z badania przeprowadzonego przez instytut badawczy IQS na zlecenie MAX Premium Burgers[1], Polacy coraz częściej planują całkowicie wyeliminować mięs...
15 października tysiące obywateli podejmą pracę w charakterze członków obwodowych komisji wyborczych, pobierając za ten „dzień roboczy” zryczałtowaną dietę w wy...
Śmietana od dawna cieszy się popularnością w świecie kulinarnym, nadając potrawom kremową konsystencję oraz bogaty smak. W kontekście współczesnych trendów zdro...
Coraz większa liczba firm skupia się na rozwoju zrównoważonych rozwiązań, a opakowania termoformowane stanowią jedno z narzędzi pozwalających na zmniejszenie ne...
Stosowanie uproszczeń, skracanie płodozmianów, a przede wszystkim uprawa w monokulturze, to obecnie panujący standard. Umożliwia rolnikom redukcję nakładów. Prz...
To już druga rocznica współpracy znanej sieci restauracji Salad Story i Foodsi, polskiej aplikacji do ratowania jedzenia! Przez ten czas do inicjatywy dołączyło...