Owady zapylające to jedne z najbardziej zapracowanych stworzeń, pełniące niezwykle ważną rolę w ekosystemie, szczególnie w rolnictwie. Pszczoła miodna może być ...
– Influencerzy i twórcy internetowi, którzy mają potężne zasięgi i miliony fanów, mają wpływ na życie pewnej części społeczeństwa. Więc jeżeli oni powiedzą, że ...
Rośliny ostrzegają się o niebezpieczeństwie. Komunikują się między sobą elektrycznie stykającymi się liśćmi.
Fusy po kawie wcale nie muszą trafiać do kosza na śmieci. To cenny surowiec, który można przetworzyć w olej kawowy, antyoksydanty, ligninę, ekologiczny brykiet ...
Serdecznie zapraszamy Koła Gospodyń Wiejskich do udziału w konkursie kulinarnym „Bitwa Regionów”. Aby wziąć w nim udział należy do 31 maja 2022 roku przesłać wy...
– Sam system jazdy autonomicznej od strony technologicznej będzie gotowy pewnie w perspektywie najbliższych dwóch lat – prognozuje dr Maciej Kawecki, Digital EU...
Na razie nasza wiedza na temat GMO jest niepełna, dlatego wielu konsumentów woli unikać genetycznie modyfikowanej żywności. - Z jednej strony nie ma rzetelnych ...
Obchody tego dnia są okazją do przypomnienia sobie znaczenia pszczół w środowisku i dla pozyskiwania żywności. To także pretekst do zastanowienia się, co możemy...
Zorganizowany przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa konkurs pod nazwą „Rój pomysłów wokół ula” dobiegł końca. 20 maja - w Światowym Dniu...
Wokół kawy przez lata narosło wiele mitów. Część z nich jest wyniesiona jeszcze z czasów PRL-u, kiedy kawa często towarzyszyła papierosom i podejrzewano, że...