Obchody tego dnia są okazją do przypomnienia sobie znaczenia pszczół w środowisku i dla pozyskiwania żywności. To także pretekst do zastanowienia się, co możemy...
Zorganizowany przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa konkurs pod nazwą „Rój pomysłów wokół ula” dobiegł końca. 20 maja - w Światowym Dniu...
Wokół kawy przez lata narosło wiele mitów. Część z nich jest wyniesiona jeszcze z czasów PRL-u, kiedy kawa często towarzyszyła papierosom i podejrzewano, że...
Z okazji Międzynarodowego Dnia Zdrowia Roślin Pracownia Zamiejscowa w Lublinie we współpracy z Wojewódzkim Inspektoratem Ochrony Roślin i Nasiennictwa gościła...
Ziemniaki należą obok pszenicy, ryżu i kukurydzy do gatunków roślin uprawnych decydujących o wyżywieniu ludności świata. Z uwagi na wysoką zawartość skrobi...
Po dwóch latach przerwy spowodowanej pandemią Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego powraca z organizacją na terenie kampusu uczelni, otwartych dla...
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie to najstarsza uczelnia przyrodniczo-rolnicza w Polsce. Oferuje 41 zróżnicowanych kierunków studiów...
Regularne bieganie to prosty i tani sposób na zadbanie o kondycję fizyczną. To też szereg korzyści dla naszego zdrowia, m. in. mocne kości i sprawne stawy...
Z okazji Międzynarodowego Dnia Zdrowia Roślin pracownicy Oddziału Centralnego Laboratorium GIORiN w Bydgoszczy przygotowali zajęcia edukacyjne dla...
12 maja 2022 r., w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym im. Teresy i Seweryna Dolańskich w Grębowie zostało zorganizowane XII Spotkanie z Kuchnią „Kuchnia we...