Innowacyjny sposób przetwarzania biomasy odpadowej, inteligentna metoda oceny fizjologicznego stanu roślin z wykorzystaniem obrazowania multispektralnego czy zwiększenie bezpieczeństwa i jakości żywności pochodzenia morskiego to niektóre z 14 ...
Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Gdańsku organizuje Olimpiadę Młodych Producentów Rolnych na etapie powiatowym. Olimpiada organizowana jest w szesnastu powiatach województwa pomorskiego, w których działają Biura Powiatowe Ośrodka Doradztwa ...
W dniu 4 listopada 2015 roku pracownik Sekcji Informacji i Promocji OT ARR w Katowicach przeprowadził spotkanie – prelekcje w dwóch turach na temat zasad zdrowego odżywiania dla uczniów klas I-III w Szkole Podstawowej w Jaworznie.
Produkty tradycyjne i regionalne są bardzo ważną częścią dziedzictwa kulturowego każdego narodu. Dlatego bardzo ważne jest upowszechnianie tego rodzaju produktów wśród kolejnych pokoleń. W związku z tym Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w ...
Poczta Polska zaprasza do bezpłatnego wysyłania kartek pocztowych oraz e-kartek z okazji Narodowego Święta Niepodległości. Wraz z Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku przygotowaliśmy 200 000 kartek dla uczestników tegorocznej akcji „Mamy ...
W dniach 27 i 30 października bieżącego roku Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego we Wrocławiu zorganizował dwa zajęcia kulinarne z kuchnią dolnośląską i produktami lokalnymi, regionalnymi w roli głównej. Odbyły się one w Powiatowym Zespole Szkół w ...
W dniu 30 listopada 2015 r. w Szkole Podstawowej nr 6 im. Narodowego Święta Niepodległości w Koszalinie Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Szczecinie przeprowadził kolejne szkolenie pod wspólnym hasłem „Szkolenie dla intendentów stołówek ...
„Społeczny wymiar nauk o zwierzętach” to tematyka tegorocznych XIX Warsztatów Zootechnicznych, które odbędą się 18 listopada na SGGW. Organizatorami warsztatów są: Polskie Towarzystwo Zootechniczne - Koło Warszawskie, Wydział Nauk o ...
28 października br. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Głubczycach odbyły się lekcje warsztatowe będące kontynuacją spotkań pod hasłem „Zdrowe odżywianie inwestycją w przyszłość”. W tym dniu na stołach szkoły królowały ...
W środę 21 października w Folwarku Wąsowo przyszli kucharze, uczniowie z Zespołu Szkół Rolniczego Centrum Kształcenia Ustawicznego w Trzciance pod czujnym okiem mistrza Sebastiana Gołębiewskiego rozpracowywali warzywa zapomniane: topinambur, jarmuż, ...